wilczek Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 No wiec potrzebuje projekt takiego bloczku chodzi mi o to ze jutro ide do firmy co robi dosc tanio takie rzeczy pokazac im projekt zeby wycenili ile bedzie to kosztowac. Nie wiem jak zrobic taki projekt, zeby ci kolesie wiedzieli o co chodzi i czegos nie spartaczyli. Spodobal mi sie ten bloczek z obrazka i mysle ze ma dosc duza wydajnosc, z tego co wiem to jest tez dosc popularny wiec moze ktos jush ma jego projekt i dalby do niego linka przeczytalem jusz z 20 postow i bloczkach ale nigdzie nie znalazlem czegos co by mnie zadowolilo ;( moze znacie jakies bardo wydajne bloczki oraz ich dokladne projekty ?? aha i gdyby ktos najlepiej z okolic wroclawia byl zainteresowany takim bloczkiem to mozemy sie zgadac wspolnie dopracowac projekt i dac im do wykonania. W kilka osob wyjdzie taniej przewiduje ze nie wyniesie to wiecej niz z 60/70 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 rozmawialem jakis czas temu z morphlingiem bo tez sie chcialem wzorowac na tym bloku, ale stwierdzil ze on ladnie wyglada , ale wydajnosc to lepsza maja te bloki wzorowane na whitewater moze to nie jest rysunek techniczny, ale prosty schemat i tak od niego wzialem :) bo bede robil lekko zmodyfikowany blok, ale opierajac sie na podobnej spirali. schemacik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 a masz moze jeszcze taki rysuneczek tylko ze tego bloczku whitewater czy jak mu tam ?? i mam jeszcze jedno pytanko, moglbym chyba miec male problemy z dopasowaniem takiej uszczelki wiec w jaki inny sposob uszczelnic blok ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 dobra z uwagi na to ze takie cienkie kanaly jest trudniej zrobic i nie ma to az tak wielkiej wydajnosci stawiam na sprawdzona konstrukcje i zrobie bloczek bardzo podobny do maze3 :) teraz mam tylko kilka pytań. Czy ktos zna dokladne wymiary tego bloku ?? tzn nie chodzi mi o wymiary np. jak glebokie sa te kanaly, jak gruba jest podstawa w najcienszym miejscu, grubosc kanalow miejsca wlotu i wylotu wody itp. aha i jeszcze jedno jak zrobic zapinke dla tekiego bloku jesli nie ma sie otworow w mobo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 ok pokazalem jednemu z pracownikow oba bloczki maze3 i ten powyzej i powiedzial ze oba moga zrobic bez zadnego problemu :) co do ceny to nie chcial zbytnio strzelac ale mowil ze robocizna to okolo 30 zl :D no a material tez nie jest wyjatkowo drogi tak wiec teraz znowu mam problem zrobic ten z fotki czy maze3 ?? Whitewatera nie chce robic bo sklada sie z 3 czesci a wolal bym raczej 2 bo jest prostszy :| a i powiedzcie czy interesowaly by was takie bloczki za okolo 70/80 zl ?? bo jesli wszystko wypali to moglbym zrobic troche wiecej :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 taki jak z tej fotki by mnie interesował.. a pokrywke też z miedzi czy z plexi? bo wolałbym z plexui ale wybrzydzał nie będe.. jak juz coś bedziesz dokladnie wiedzial tak znać tu albo na priv ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 ja jak bym robil to raczej pokrywke z miedzi, ale gdybys chcial to moge zrobic ci jedynie dolna czesc a reszte bys sobie dorobil i poskladal. za jakis tydzien powinienem znac dokladnie koszty, bo teraz nie mam czasu a musze zrobic dokladny projekt to napisze ci na prv jakby to wygladalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 spoko.. może być z miedzi.. jak wykonanie będzie porządne i tak jak w projekcie to i tak bedzie spoko ;) wloty planujesz 10 mm wewnetrznie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 ok pokazalem jednemu z pracownikow oba bloczki maze3 i ten powyzej i powiedzial ze oba moga zrobic bez zadnego problemu :) co do ceny to nie chcial zbytnio strzelac ale mowil ze robocizna to okolo 30 zl :D no a material tez nie jest wyjatkowo drogi tak wiec teraz znowu mam problem zrobic ten z fotki czy maze3 ?? Whitewatera nie chce robic bo sklada sie z 3 czesci a wolal bym raczej 2 bo jest prostszy :| a i powiedzcie czy interesowaly by was takie bloczki za okolo 70/80 zl ?? bo jesli wszystko wypali to moglbym zrobic troche wiecej :mrgreen: kto ci zrobi taki blok za 60 zeta ?? jak ktos sie zgodzi to mozemy sie gdzies spotkac o obadac taki bloczek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 tak z tego co planuje to wlot i wylot bylby po 10 mm wewn. no moze za 70 ale to jeszcze musze dokladnie ustalic, bo to ojciec by zalatwial u znajomego :) spoko za tydzien (moze wczesniej ale mam naprawde mase roboty :( ) jak obadam jak by to wygladalo to sie odezwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 jak to bedzie takie fajne jak sie zapowaiada i za taka cene to ja bym sie pisał.. a widzieliscie gdzies testy bloku wykonanego według tego projektu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...