Skocz do zawartości
feluś

Lg L197wh-pf Vs Samsung Sm 931bw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przymierzam się do zakupu 19 wide(do 800zł , większego nie chce) i zastanawiam się czy wybrać tego samsunga czy Lg. Większość czasu przed monitorem spędzam w półmroku chodząc po necie czasami w coś zagram lub obejrzę jakiś film. Który monitor mi Panowie polecacie. Kolejna kwestia to taka iż panel musi być "nisko" czyli jak najniżej podstawy czy w obu monitorach da się maksymalnie obniżyć panel do podstawy?. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Jeszcze jedna kwestia Lg podobno daje 30 dni gwarancji na bad pixele, a jak wygląda sprawa z Samsungiem? Lg widze, że kiepsko z dostępnością ew zakup jakiego jeszcze monitora warto rozważyć , im taniej tym lepiej oczywiście :D

Edytowane przez feluś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem wczoraj monitory lcd w saturnie i ten samsung wyróżniał się bardzo kiepską jakością obrazu (może to kwestia ustawień) . W każdym bądz razie decyduje się na LG. Pozatym ten samsung to loteria z matrycami a ja ryzyka nie lubię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem wczoraj monitory lcd w saturnie i ten samsung wyróżniał się bardzo kiepską jakością obrazu (może to kwestia ustawień) . W każdym bądz razie decyduje się na LG. Pozatym ten samsung to loteria z matrycami a ja ryzyka nie lubię.

Cześć

Widzisz a ja miałem odwrotne wrażenie i LG miał gorszy obraz od Samsunga

Myślę, że to wszystko kwestia ustawień , pytałem się gościa i sam powiedział, że najlepiej indywidualnie podłączyć do kompa i zobaczyć.

Samsung nie daje gwarancji na bad czy sub pixele, ale w MM daje 7 dni na wymianę monitora na inny lub na ten sam (jeżeli są jakieś uwalone pixele)

Ja zaryzykowałem i zakupiłem tego Szajsunga w promocji za 599 zł i powiem, że opłacało się po podłączeniu pod DVI obraz ładny , minęło już 5 dni 0 sub/bad pixeli

Tynio

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi