Skocz do zawartości
Ardianz

Jaki Dysk Sata Do 300zł ?

Rekomendowane odpowiedzi

kandydaci (po długich rozmyślaniach) to:

F1 640gb 280zł (750 jest już chyba na 3 talerzach czyli głośniejsza)

Western Digital Caviar SE16 640GB (AAKS) 310zł

co będzie cichsze i wydajniejsze, bo oba dyski są polecane tylko, który lepszy :blink:

ciekawe jak z hałasem i wibracjami ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Twojego opisu wnioskuję, że masz WD 120 GB JB... one do najcichszych nie należały, zwłaszcza po jakimś czasie intensywnej eksploatacji (wiem bo mam 2 sztuki), więc cokolwiek wybierzesz i tak będzie ciszej.

Jeśli wybierzesz WD to dodatkowo będzie trwalej - Seagate schodzi na psy jeśli chodzi o niezawodność.

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym, że chodziło mi o samsunga nie seagate :D (nie chcę żeby dysk popsuł mi resztę w miarę cichego kompa) ale masz racje co do mojego wd 120. mimo, iż leży swobodnie na gąbce hałasuje jak cholera :/ głośnym dyskom mówię nie, poza tym jak kupię teraz 640gb to mi styknie na parę dobrych lat więc wolałbym wybrać dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem Samsunga F1 640GB, a poprzednio mialem dwa dyski Samsunga 250 i 200GB, jestem w pelni zadowolony, dysk jest bardzo cichy i chlodniejszy niz poprzednie. Zdecydowanie polecam :)

Tez wyciszam kompa, pozostal zasilacz ktory szumi niestety i w sumie tylko jego w kompie slychac...

Edytowane przez zgf1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi