tomaszko Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) Zastanawiam sie nad zakupem dysku HD322HJ. http://www.ulubiony.pl/dysk_samsung_spin_p...200_184426.html Byłem już prawie przekonany ale zobaczyłem ten dysk (i jeszcze wyprzedaż:) ) : http://www.pc-media.pl/p/pl/wypsa1dys0043/...hwyprzedaz.html Za 100zł więcej mam prawie dwa razy więcej pojemności. Zależy mi na szybkości i ciszy. Co do ciszy to raczej obydwa są podobne, chociaż ten pierwszy ma jeden talerz a dane o głośności nie przekraczającej 3db są mistrzem. Co wybrać? Czy iść w inną firmę. Edytowane 11 Maja 2008 przez tomaszko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) Jesli zalezy Ci na szybkosci to nie bierz 500GB Samsunga (w tym sklepie cena bardzo wysoka) bo one sa na talerzach 250GB co sprawia, ze sa sporo wolniejsze od modeli 320/640GB. Kupuj Samsunga 640GB jak ja bedziesz zadowolony :) Tu masz tanio, a nie u tych zdziercow (wyprzedaz dla jeleni?) http://www.ceneo.pl/1454322 Edytowane 11 Maja 2008 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszko Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Cichość przeważa w 640Gb? btw ulubiony.pl dobry sklep i dobre ceny mają. Składałem u nich kompa a że mam możliwość odbioru osobistego to jeszcze lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Wiec doloz te pare zl i bierz wersje 640GB. Mam ten dysk i jestem zaskoczony cisza, jest lepiej niz na 200 i 250GB tez Samsunga, jest rowniez duuzo szybciej. Zobacz na testy wersje 320/640/1000GB sa o wiele szybsze od 250/500/750GB. Jesli chodzi o glosnosc to wszystkie sa porownywalne, moze 320GB troszke cichsza bedzie bo tam jest tylko jeden talerz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszko Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 to biore;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamusial Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Odnośnie ulubiony.pl to uważaj- poczytaj sobie opinie o tym sklepie. Chciałem tam kupować, ale okazało się, że nie ma opcji, żebym płacił przy odbiorze- muszę zapłacić przelewem z góry. Niestety z ich renomą podziękowałem za taki interes, jako że nie lubię ryzykować zamrożenia pieniędzy na 3 tygodnie. Wybrałem Siriusa, zdecydowanie dalej- na Brudnie, ale blisko trasy AK, gdzie zapłaciłem o 5% więcej, ale odebrałem towar osobiście i płaciłem gotówką na miejscu. Także jak odbiór osobisty w Wawie, to polecam Siriusa. Dyski natomiast kupowałem przez Agito- cena z dostawą ta sama jak w Siriusie, ale nie trzeba się bujać po towar, a pakują sprzęt cudownie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Odnośnie ulubiony.pl to uważaj- poczytaj sobie opinie o tym sklepie. Chciałem tam kupować, ale okazało się, że nie ma opcji, żebym płacił przy odbiorze- muszę zapłacić przelewem z góry. Niestety z ich renomą podziękowałem za taki interes, jako że nie lubię ryzykować zamrożenia pieniędzy na 3 tygodnie. Wybrałem Siriusa, zdecydowanie dalej- na Brudnie, ale blisko trasy AK, gdzie zapłaciłem o 5% więcej, ale odebrałem towar osobiście i płaciłem gotówką na miejscu. Także jak odbiór osobisty w Wawie, to polecam Siriusa. Dyski natomiast kupowałem przez Agito- cena z dostawą ta sama jak w Siriusie, ale nie trzeba się bujać po towar, a pakują sprzęt cudowniesam chciałem ostrzec przed tym sklepem! Czekałem ponad 2 tygodnie na k.graficzną i procesor. Codziennie dzwoniłem, pytałem kiedy dostanę sprzęt, a oni mnie mieli po prostu w dup*e. Sami nigdy się nie odezwali, sam musiałem ciągle dzwonić. Za każdym razem zmieniali datę odbioru. Poza tym mają siedzibę na jakimś zadupiu i ciężko tam trafić. Sam będę w niedługim czasie kupował dysk i mimo, że mają dobre ceny to lepiej dopłacić parę zł niż denerwować się przez nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...