Jackassek Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) Jak w opisie......Bw czy TC Edytowane 13 Maja 2008 przez Jackassek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Szybko i na temat Termo :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 sorki popelnilem blad mial byc bw 124 a nie 123...jeszcze raz pls Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Ja bym obstawiał Termo jednak nigdzie na necie nie widziałem jeszcze testu wersji 124 więc ciężko cokolwiek dokładnie powiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Szczerze to nie wiedziałem że wyszło 4x120 ^^ Ale IMO TC lepsze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 jest na coolingu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Hmm... ja bym na TC stawial. Tylko jak dla mnie to pytanie jest troche glupie.... Przydalo by sie jeszcze kilka szczegolow w jakich warunkach ta wydajnosc ma byc porownana? Czyli - czy wiatraczki po obu stronach i na ile V czy ile rpm? Jaka pompka i jak duzy uklad? (TC ma mniejsze opory przeplywu wiec przy blokach wymagajacych lepszego flowy nie bedzie dusic ukladu i teoretycznie mozga tempy spasc) Ja mam teraz BI GT eXtreme 480 i TC PA 120.3 w jednym ukladzie. Oczywiscie BIX bije TC na glowe, nawet jak porownujemy wersje 3x120, tylko przy bardzo mocnym przewiewie, przy ok 600-700 rpm po jednej stronie monza powiedziec ze TC pokonuje nawet BI GTX 480, bo wiatraczki na 600-700 rpm nawet nie sa w stanie przewiac chlodnicy, ledwo je czuc... Przy ponad 1000rpm sytuacja sie troszke odwraca, tutaj juz BI GTX 480 pokazuje pazurki i zaczyna normalnie pracowac i doganiac, a nawet przeganiac TC, przy wiekszej ilosci rpm wyraznie BI wygrywa, dzieki bardzo duzej ilosci finow, niestety sa strasznie gesto ulozone i to przy mocniejszym przewiewie powoduje nie przyjemny szum powietrza. Co do BWU 124 nie spodziewal bym sie rewelacji... do BI GTX jej daleko, przy niskoobrotowych wiatraczkach tez podejrzewam ze bedzie jak ze 123, czyli gorzej od BWA. Krotko mowiac jak chcesz moec po obu stronach wiatraczki na 12V i masz mocna pompe BWU 124 moze delikatnie byc lepszy od TC (ale na pewno nie az tak jak BI GTX), przy wolnoobrotowych nie ma chyba nic lepszego niz TC :) Mogl bym przeprowadzic dokladne testy TC PA 120.3 vs BI GTX 480, niestety nie mam na to czasu teraz i warunkow, mialo by to sens jak by byly tak wykonane jak porownanie Malika TC z Feserem. Gdyby ktos mial przypadkiem BWU 124 mozna by i to dodac do testow, albo porownac z moim BI GTX 480 "Panujący trend na stosowanie cichszych, a zarazem słabszych wentylatorów o obrotach w przedziale 1000 - 1400 spowodował konieczność powstania nowej, trzeciej wersji chłodnic. Zoptymalizowana została ilość finów odpowiedzialnych za rozpraszanie ciepła tak, aby niskoobrotowe wentylatory efektywniej chłodziły je." - hahahaha 1400 to slabsze... szkoda gadac, to to samo co inne BWU, przy 700-800 pewnie ledwo dziala, jak chcesz miec cisze daj sobie spokoj i bierz TC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Tylko na shacku testowane były BWU rev2 a aktualnie cooling ma na stanie rev 3 czyli najnowszą rewizję która może okazać się dobrym produktem. Niestety chyba shack już nie przeprowadza testów a szkoda byłbym ciekaw wyników między np mcr320-pa 120.3-bwu 4x120 i podobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Rev 2 nie wiele sie rozni od rev 3. Nie ma takiej roznicy jak miedzy 1 a 2, choc troszke zostaly poprawione to niestety nie az tak jak by mozna sie bylo spodziewac, wiec podejrzewam ze mozna je traktowac jak Rev 2 nieco odswierzona, ale bez rewelacji (pytalem o nie w qulingu i taka mniej wiecej odpowiedz dostalem). Zreszta zoptymalizowane sa pod wiatraczki 1000-1400rpm, wiec bez rewelacji, przy mniej niz 800 szkoda nawet porownywac z TC. Wiec tak jak przy poprzedniej rewizji przy niskim przewiewie dalej BWA bedzie lepsza propozycja niz BWU shack nie publikuje na razie testow, nie wiadomo na jak dlugo to potrwa, zreszta lepiej pytac Arniego i Malika jak sprawa wyglada. Jargoniewa tez chyba jakos dawno nawet na pure nie widzialem, wiec tylko forum zostaje zeby sie na ten temat czegos dowiedziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 to w takim razie inaczej. Jaka jest najwydajniejsza chłodnica na 4x120mm przy wiatrakach typu noctua na 5-7v?? BI gtx??i czy przy takich ustawieniach jest ona wydajniejsza od tc 3x120mm a tak btw to szkoda ze tc nie robi 4x120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) Co to dokladniej za Noktuy? Ja testowalem moja BI przy Xilence, Acutake, Silverstone i ostatnio na S-Flex, przy pchaniu, posysaniu i na 2 strony Mozesz mi je podeslac to sprawdze jak chcesz dokladniej :) Ile maja CFM i przy jakiej ilosci obrotow na tych 5-7V ? Moze wtedy mogl bym to jakos porownac do tego na czym sprawdzalem. Niebawem przyjdzie do mnie dla sprawdzenia Xthermal, jak popatrze jak on dmucha to dokupie jeszcze ze 4 i zobaczymy jak sobie radzi z BIX W kazdym bad zrazie jak pisalem wynik zawsze taki sam, przy 500-600 rpm to tak jak by praktycznie passive pracowala, bo ledwo czuc ze dmuchaja. 900-1000 rpm to min dla niej. Miedzy 700 a 1000rpm roznica w temp jest kolo 5-6C, tak wiec tu od razu widac ze jak to na nia wplywa. Ja dokupilem TC po to zeby miec cos co daje rade przy wlasnie 500-600 rpm, a GTX jest po to zeby przy mocnym OC zbijac tempperaturki :) Jesil chcesz chlodnice na wiatraczki z ok 600rpm przy slabym przewiewie zapomnij o innych chlodnicach niz TC, a BI GTX odpusc sobie calkiem, tutaj TC rulez :) EDIT: Dimek ma chyba w ukladzie BI GTX 360, jego popytaj jakie ma roznice w temp miedzy 600 a 1000 rpm na Fanderach Edytowane 14 Maja 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) na niskich obrotach nie ma konkurencji dla TC [te same rozmiary ofc] alternatywa? Feser,[marna cena] Swiftech/stare Coolteki potem reszta świata btw niebawem na SI bede zabierał się za tłumaczenie/odświeżenie FAQ'a z xsa więc stay cool Edytowane 14 Maja 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...