Skocz do zawartości
Gość MaRuH

Chyba Problem Z Monitorem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od miesiąca posiadam monitor LCD Samsung 2032BW, i mam pewien problem z obrazem. Nie wiem dokładnie jak to opisać, zacząłem zwracać na to uwagę dopiero kilka dni temu, problem polega na tym że w czasie gier czy oglądania filmów a więc w czasie gdy na ekranie występuje dużo ''ruchu'' obraz tak jak by się ''obrywa'' pojawiają się jakieś takie dziwne plamy koloru fioletowego razem z zielonym, np w GTA SA gdy spojrzę w niebo i zacznę szybko ruszać myszką to na krawędziach chmur pojawiają się te dziwne plamy i występuje to we wszystkich grach gdzie mamy niebo lub gdzie nagle pojawia sie jakiś dym itp , w filmach tak samo, jak jest jakaś szybka akcja lub w ogóle jakiś człowiek się rusza to na twarzy widać te dziwne ''oberwania obrazu'', nie wiem dokładnie jak to opisać już mam. i w sumie nie wiem czy to jest jakiś problem czy może LCD tak mają tylko nie zwracałem na to uwagi.

a tu fotka przykładowa jak to u mnie wygląda gdy ruszam tą fotką i w czasie gry tak samo to wygląda:

Dołączona grafika

Co to może być?

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki pomogło :D, już myślałem że to jakiś problem z monitorem lub kartą. Ale czy wyłączenie tej funkcji wpłynie jakoś negatywnie na obraz itp?

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki pomogło :D, już myślałem że to jakiś problem z monitorem lub kartą. Ale czy wyłączenie tej funkcji wpłynie jakoś negatywnie na obraz itp?

RTA to dopalacz mający zmniejszać smużenie, jak jest włączony to masz "2ms" GTG, przy wyłączonej funkcji jest "5ms" BWB

Jeśli nie zauważasz zwiększonego smużenia to nie będzie innych negatywnych skutków...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi