sector Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Witam, skonczylwm wlasnie studia o Kierunku Informatyka Stosowana (mam inż). Ogolnie to bylo tam wszystko, jak to na studiach inzynierskich, jednak najwiecej bylo programowania. Mimo wszystko wiem ze *assembler* to ze mnie nie bedzie hehe :) od dawna chcialem studiowac zarzadzanie i administracje sieciami komputerowymi, ale wyszlo jak wyszlo. Teraz przydaloby sie znalesc jakas kolejna uczelni, póki jeszcze mam czas i ochote, no i poki jeszcze rodzice moga mi pomoc. Tak sie zastanawiam czy jest sens robic jakies studia podyplomowe, prawda jest taka ze papier sie przyda, ale jeszcze bardziej umiejetnosci. Nie moge za bardzo znalesc nic ciakwego we wroclawiu, odnosnie tego kierunku. Natomiast zastanawiam sie nad, a wlasciwie mam taki plan :) Zastanawiam sie nad zrobieniem certyfikatow CISCO. Moze mi ktos powiedziec czy jest sens czy moze jest cos lepszego? Czy poprostu olac to i poszukac uczelni? W zasadzie moglbym sknczyc te kursy, calosc z tego co widzialem mozna sknczyc w rok, wiec nie tak zle. W tym czasie moglbym znalesc jakas robote i sam sie uczyzc tego co bedzie potrzebne. Doskonalic moj PHP, Java, CSS, Flash i takie rzeczy. Ktos moglby mi pomoc hehe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Ja właśnie dlatego nie chcę iść na studia, bo wszędzie to programowanie i programowanie. Na każdym kierunku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 hehehe jakas wiedze z programowania musisz miec, a jak juz napisalem wyzej na kazdym kierunku do poziomu inż w zasadzie trzeba liznac troche wszystkiego. programowanie nie jest takie straszne, jak juz zalapiesz to idzie :) a i kapucha tez dobra z tego jest :P nie mniej jednak wrocmy do tematu Arministracji i Zarzadzania Sieciami Komputerowymim. Na polibudzie znalazlem jeszcze takie cos -> http://www.iis.pwr.wroc.pl/iis/index.xml?id=51 jednak jak dam wiecej info to blad wyskakuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Wiem o tym. Normalne jest, że informatyk musi coś czaić programowania, tylko dlaczego prawie na wszystkich studiach bez względu na kierunek programowanie przeważa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Szyna, a w woju Cię nie nauczą? :D [; a tak na serio, zobacz też na AE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 do sie nie wybieram wiec t ak czy tak to odpada hehe a szkole tez fajnie by bylo miec bo glupio tak bez zadnych ulg :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Ja moge ze swojej strony powiedziec zebys sie nie wybieral na polibude wroclawska na wydzial informatyki i zarzadzania na systemy i sieci informacyjne. Z sieciami niewiele wspolnego, znowu jakies robienie stronek typu biblioteka, sklep internetowy i dodatkowo jakies przedmioty typu matematyka dyskretna czy inne. Ogolnie juz to koncze (wlasnie koncze pisac prace magisterska) ale nikomu nie polecam - strata kasy a nie nauczylem sie nic wiecej niz na inzynierskich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Jak to na każdych ? Ja idę na stosunki międzynarodowe i raczej tam tego nie będzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) Ja właśnie uzyskałem absolutorium na studiach inżynierskich Informatyka Gospodarcza czas teraz zacząć pisać prace inż (Trochę za późno ale mam nadzieje, że szybko napiszę :]) Też zamierzam iść na Zarządzanie telekomunikacja i teleinformatyką ale na magisterskie tyle, że w Warszawie (Tam też jest podyplomowa) Ta uczelnia co zamierzam iść to Wyższa szkoła Informatyki stosowanej i zarządzania http://www.wit.edu.pl/ Informatyka, zarządzanie i ekonomia razem to przyszłość. W sumie teraz można powiedzieć, że takich rzeczy sie uczyłem Zarządzanie w IT :) Nie jest to złe lecz przeciwnie fantastyczne. Polecam :) PS: Jeszcze myślę o administracji usług publicznych na Uniwerek ale nie wiem jak to jest z różnicą programową. Bo wiem, że np. na UKSW przyjmowali na magisterkę na Administracje nawet ludzi po licencjacie z Filozofii Edit2: Rób CISCO! U mnie na uczelni ludzie porobili CISCO i od razu niezłą robotę znaleźli. Mało tego jeden z Nich jest administratorem sieci w pewnej dużej formie a z Nim pracuje gościu co ma tylko maturę bo na studia nie poszedł tylko zrobił CISCO i zarabia niezła kasę tez jako administrator. Edytowane 1 Czerwca 2008 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...