Leanier Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Odkąd dołożyłem kolejne 2x1 GB cuda się dzieją - wywala błąd w teście Large (stress RAM) Orthosie po około 20 sekundach, a średnio co 12h wita mnie BSOD :/ Podobno (ale nie wiem czy to prawda) trzeba podnieść voltage czegoś na płycie bo 4x1 bardziej ją obciaża - i to powoduje te problemy - ale czego i o ile (żeby nie sfajczyć)? PS. Pamiątki latają na 4-4-4-12 2.1V 370Mhz. Inne ustawienia (oprucz CPU ale ono stabilne ja skała nic nie zmieniane). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 A wyjmij te 2 kostki które miałeś już wcześniej... Może drugi zestaw jest walnięty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leanier Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Nie - testowałem już zestawy oddzielnie i wszystko gra jak jest 2x1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 A timingi ustawiłeś na obydwóch zestawach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Wyjmij obie kostki, przestaw zworkę od resetowania BIOSu, wyjmij bateryjkę, włóż wszystkie pamięci i zobacz czy będzie hulać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leanier Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Mch z auto na 1.55 rozwiązało problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...