Skocz do zawartości
marx2

Jak Wentylowac

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec tak:

Mam Coolermastera 330 (ma swoj wentylator CoolerMaster z tylu), Pentagram Karakorum, Fortrona, wentylator Kama 120(niezamontowany).

Aktualnie wszystko dmucha w Karakorum, a z przodu nie mam zamontowane nic.

Plan mam taki: z tylu zdjac wentylator i zamontowac Kama, podlaczyc bezposrednio pod FAN CPU i sterowac za pomoca SpeedFana

Z Karakorum zdjac ten zolty wentyl, i wraz z regulacja na potencjometrze zamontowac go z przodu obudowy.

Czyli z tylu bedzie wlatywac powietrze wprost na Karakorum (wec chyba niepotrzebny wentylator wprost na radiatorze) a dolem bedzie wysysane przez zolty wentylator, ktorego predkosc ustawie tak aby nie bylo za glosno.

Macie lepszy pomysl?

Ponizej zdjeciem jak to wyglada

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez marx2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie ruszaj, tylko dołóż Kamę na przód, tak aby tłoczył zimne powietrze do środka.

Twój pomysł jest delikatnie mówiąc chybiony... Zgodnie z prawami fizyki ciepłe powietrze unosi sie ku górze, a Ty uparcie chcesz temu zaprzeczyć :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczepię się pod ten temat.

Mam w sumie trochę noobskie pytanko. Jest róznica w wentylach Fandera jeśli chce użyć jednego do wyciągu, a drugiego do wtłaczania powietrza ? Można je obracać, czy na jakiej zasadzie to jest ? Mogę kupić dwa identyczne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczepię się pod ten temat.

Mam w sumie trochę noobskie pytanko. Jest róznica w wentylach Fandera jeśli chce użyć jednego do wyciągu, a drugiego do wtłaczania powietrza ? Można je obracać, czy na jakiej zasadzie to jest ? Mogę kupić dwa identyczne ?

Możesz, niby dlaczego nie? Na każdym wentylu jest strzałka w która stronę powietrze biegnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weźmy pierwszego lepszego Fandera.

http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...;cat=&cat2=

Mogę go użyć i do wyciągu i do wdmuchiwania ?

Bo tak umoczyłem z wentylem Silverstone. Kupiłem na front, a okazało się, że powietrze wyciąga, a akurat obrócić go nie idzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi