Skocz do zawartości
Gość

Komputer Nie Wstaje

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem nowy sprzęt (jak w sygnaturze) i po podłączeniu wszystkiego komputer nie wstaje.

Odłączyłem kolejno podzespoły i dalej nie wstaje (została tylko mobo, psu, cpu + boxowy cooler).

Następnie podłączyłem go na pająka- i dalej to samo (przy "wciskaniu" power- zarówno na mobo, jak i przyciskiem) raz po próbie odpalenia słychać z psu klik, ale wentyl nie rusza). Ogólnie w tych dwóch przypadkach, jedyną reakcją mobo, jest zapalenie się LED3 (tej nad Clearcmos- czyli niby wszystko ok).

Czytając podobne tematy na forum znalazłem sposób na sprawdzenie psu (kabelek zielony z czarnym zewrzeć), więc zostawiłem same psu i podłączyłem do niego dvd i zwarłem kabelek- wentyl startuje.

Czyli wina niewstającego kompa, leży po stronie mobo?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpiąłeś dodatkowe zasilanie na płycie głównej ?? Dla pewności sprawdź sprzęt na innym zasilaczu. Hmm i jeszcze jedno może to głupia rada, ale looknij na położenie zworki resetującej BIOS. Miałem podobną sytuację i okazało się, że zapomniałem zworki przełożyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpiąłeś dodatkowe zasilanie na płycie głównej ??

Tak.

Hmm i jeszcze jedno może to głupia rada, ale looknij na położenie zworki resetującej BIOS. Miałem podobną sytuację i okazało się, że zapomniałem zworki przełożyć.

Nie ma zworki- jest przycisk i z nim wszystko w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj z tylko jedna koscia ram, bo widze, ze masz 2x2gb

Próbowałem już z jedną, dwoma, żadną, jak i w różnych slotach (1,2,3,4).

edit

Pomogło wyjęcie bateryjki z mobo na całą noc :>

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi