Gregu Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Witka mam problem, zakupiona plyta z tematu po włozeniu do niej proca XP1800+, nie działa. Pamięc 256 ddr 266mhz, bios nie zglasza sie i wogole cisza. Moze to byc wina fabryczna płyty, czy zgon jest wywołany poprzez zakładanie radiatora, arctic cooling, z kontrola temperatury, bo na naklejce koloo podstawki troche ja zadrapałem, ale nie widze, by sciezki poszły, czy to moze byc inna przyczyna???Bios??, Pamięc(chyba noname) Help pliz Uciesze sie z kazdej pomocy, jakiejkolwiek, boje sie ze serwis mi odrzuci ew reklamacje... Prosze tez ew. o pow. sms z netu na kom, 603105566, bo przez weekend raczej kompa nie bede miał... Z góry dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 hmm k7s6a jak i wszystkie ecs'y k7s5a itp maja bardzo dobry support , itp bios raczej odpada. ramy tez bo plyta zazwyczj uruchamia sie na 100/100 btw jakie masz oznaki naciskasz power i ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 no wienc, wiatrak sie kreci, a potem zwalnia(bo go proc nie grzeje), cisza kompletna, tylko szum wentyli, no i dysk od czasu do czasu lekko pyka...kreci sie i wogole, monit ciemny, na moment kontrola blyska zielenia, ale jek sprawdzam to juz zmienia sie na brak sygnału.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 a z glosniczka nic nie leci.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 A nie uszkodziłeś czasem proca przy zakładaniu ?? bo Mobo to raczej nie padło a takie objawy to chyba procek. A próbowałeś clear cmos ?? Może to wina wiatraka wiem że któreś płyty miały taki patent że jak wiatrak zszedł poniżej 2500 obrotów to myślały że się zatrzymał i tak reagowały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 no nie chcialbym zlym prorokiem,ale juz widzialem goscia ktory zbyt nerwowo zakladal wentylator na proca i delikatnie mowiac go ukruszyl.Zobacz wizualnie czy rdzen procka jest spox,wrzuc moze jakis inny na ta plytke i zobacz? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Hm.. mialem podobnie kiedy padl zasilacz i wyslal mojego thunderbirda do bozi... Po wlaczeniu zasilania pare obrotow wentyla i nic. Wymodlilem chyba tylko to ze nie poszla grafika.. szkoda ze zamiast procka nie poszla do piachu ta mobo :) Podsumowywujac - moj typ spalony- ukruszony procek niestety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Hello again Proc cały, wiem bo zawczasu zabezpieczyłem sie i podłożyłem podkładke, poza tym ogladałem go i nie ma ubytków.., głosniczek nie pika, własciwie to nic nie pika;-( Ale gadałem z jednym gościem, mówi, ze tez miał taki problem, tzn, 2 płyty miał w rekach, zanim mu 3 nie zadziałała, objawy te same, podobno nie ma problemów z serwisem ecs, więc tylko iść w pon, i wymienić Dzięki A zasilacz nowy, cała obudowa zresztą, wszystko smierdzi nowoscia, obudowa pod p4 co prawda, ale ma 350, wiec to chyba nie wina zasiłki.. Niestety nie mam gdzie proca wrzucić...No i oczywiście czysciłem cmos, ze 4 razy chyba ,nic sie nie zmieniło :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raziel Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Sprobuj wlozyc jakiegos slabszego proca np durona i jak pojdzie to zrob update biosu i dopiero wloz swojego atholnaxp 1800 http://www.ecs.com.tw/download/bios_m.htm?...3&function_id=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Ok Juz po bólu Dzieki wszystkim, problem oczywiste miał rozwiazanie, co banalne-pamięc, nowa, ale od razu uszkodzona, a płyta mi nie zgłaszała tego zadnym komunikatem.Wymiana w serwisie...i tak musiałem zapłacic jak lamer 30 zł, bo przetestowali płyte i proca,a były sprawne...wiecej tam nie kupie nic Dzieki wszystkim za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::::kyniu:::: Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 hmm k7s6a jak i wszystkie ecs'y k7s5a itp maja bardzo dobry support , itp bios raczej odpada. ramy tez bo plyta zazwyczj uruchamia sie na 100/100 btw jakie masz oznaki naciskasz power i ? głupota mi idzie na 150/150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...