Skocz do zawartości
Gregu

ecs k7s6a problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witka

mam problem, zakupiona plyta z tematu po włozeniu do niej proca XP1800+, nie działa. Pamięc 256 ddr 266mhz, bios nie zglasza sie i wogole cisza. Moze to byc wina fabryczna płyty, czy zgon jest wywołany poprzez zakładanie radiatora, arctic cooling, z kontrola temperatury, bo na naklejce koloo podstawki troche ja zadrapałem, ale nie widze, by sciezki poszły, czy to moze byc inna przyczyna???Bios??, Pamięc(chyba noname)

Help pliz

Uciesze sie z kazdej pomocy, jakiejkolwiek, boje sie ze serwis mi odrzuci ew reklamacje...

Prosze tez ew. o pow. sms z netu na kom, 603105566, bo przez weekend raczej kompa nie bede miał...

Z góry dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wienc, wiatrak sie kreci, a potem zwalnia(bo go proc nie grzeje), cisza kompletna, tylko szum wentyli, no i dysk od czasu do czasu lekko pyka...kreci sie i wogole, monit ciemny, na moment kontrola blyska zielenia, ale jek sprawdzam to juz zmienia sie na brak sygnału..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie uszkodziłeś czasem proca przy zakładaniu ?? bo Mobo to raczej nie padło a takie objawy to chyba procek. A próbowałeś clear cmos ?? Może to wina wiatraka wiem że któreś płyty miały taki patent że jak wiatrak zszedł poniżej 2500 obrotów to myślały że się zatrzymał i tak reagowały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie chcialbym zlym prorokiem,ale juz widzialem goscia ktory zbyt nerwowo zakladal wentylator na proca i delikatnie mowiac go ukruszyl.Zobacz wizualnie czy rdzen procka jest spox,wrzuc moze jakis inny na ta plytke i zobacz? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm.. mialem podobnie kiedy padl zasilacz i wyslal mojego thunderbirda do bozi... Po wlaczeniu zasilania pare obrotow wentyla i nic. Wymodlilem chyba tylko to ze nie poszla grafika.. szkoda ze zamiast procka nie poszla do piachu ta mobo :)

Podsumowywujac - moj typ spalony- ukruszony procek niestety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello again

Proc cały, wiem bo zawczasu zabezpieczyłem sie i podłożyłem podkładke, poza tym ogladałem go i nie ma ubytków.., głosniczek nie pika, własciwie to nic nie pika;-(

Ale gadałem z jednym gościem, mówi, ze tez miał taki problem, tzn, 2 płyty miał w rekach, zanim mu 3 nie zadziałała, objawy te same, podobno nie ma problemów z serwisem ecs, więc tylko iść w pon, i wymienić

Dzięki

A zasilacz nowy, cała obudowa zresztą, wszystko smierdzi nowoscia, obudowa pod p4 co prawda, ale ma 350, wiec to chyba nie wina zasiłki..

Niestety nie mam gdzie proca wrzucić...No i oczywiście czysciłem cmos, ze 4 razy chyba ,nic sie nie zmieniło

:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok

Juz po bólu

Dzieki wszystkim, problem oczywiste miał rozwiazanie, co banalne-pamięc, nowa, ale od razu uszkodzona, a płyta mi nie zgłaszała tego zadnym komunikatem.Wymiana w serwisie...i tak musiałem zapłacic jak lamer 30 zł, bo przetestowali płyte i proca,a były sprawne...wiecej tam nie kupie nic

Dzieki wszystkim za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...