Skocz do zawartości
Blue

Ddr3 Jakie Wybrać Pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

witam

tak jak w temacie, skłaniam się ku tym

http://allegro.pl/item365573866_ocz_2gb_dd..._6_6_dual_.html

lub

http://allegro.pl/item370363341_ocz_4gb_dd...2_x_2gb_ss.html

ktore radzicie kupić?

ewentualnie jakie inne?

Edytowane przez Blue

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się czaje na te:

OCZ 2x1GB 1600 DDR3 CL7-7-7-20 PLATINUM

"W miare" rozsądna cena i "tajmingi" jak na 1600..+/- 450zł.

Ale jeśli było by coś leprzego w podobnej cenie,chętnie przeczytam.

Ps.Normalnie czaiłem sie na początek 2009 z wymianą sprzetu, a co za tym idzie przesiadką na ddr3 ,ale dostałem plyte za darmo...Gigabyte x48T..(rodzina za granicą, zamówiła dwie),więc albo dokupie ram,albo ją sprzedam za 600zł.

Moim zdaniem ,jeszcze troszke za wczesnie na kupowanie ddr3,co innego jak się pojawią te dwie nowe podstawki intela.

Pozdrawiam

Edytowane przez Ogi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiam sie wlasnie czy brac ddr3 ,te reapery1600, czy moze zostac przy ddr2 , i bym wtedy wzial evga 780i, znowu kusi mnie 790i bo jednak bardziej chyba przyszlosciowe, neiwiem teraz co zrobic...czy tez kupowac te reapery 4gb czy moze 2gb a potem wymienic za jakis czas na jakies szybsze pamieci ,bo pewnie cena pojdzie na dol z biegiem czasu, a wsumie 2gb prawie do wszystkiego styka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiam sie wlasnie czy brac ddr3 ,te reapery1600, czy moze zostac przy ddr2 , i bym wtedy wzial evga 780i, znowu kusi mnie 790i bo jednak bardziej chyba przyszlosciowe, neiwiem teraz co zrobic...czy tez kupowac te reapery 4gb czy moze 2gb a potem wymienic za jakis czas na jakies szybsze pamieci ,bo pewnie cena pojdzie na dol z biegiem czasu, a wsumie 2gb prawie do wszystkiego styka...

Bierz 780i do tego szybkie 4gb

z pół roku przesiadka na lga 1366

i wtedy ddr3 które będą tańsze a ddr2 pójdą pewno do góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi