radoskur Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Witam - dostałem od znajomego kilka Pen Drive 32GB i 64GB, w windows pojemnośc pokazuje poprawnie 31.9GB lub 63.9GB ale przy coraz większym zapełnianiu gubi pliki lub pliki na Penie posiadają inną pojemność niż oryginał na komputerze, czasami podczas kopiowania wyskakuje Error z prośbą odblokowania zabezpieczenia przed zapisem lub PenDrive się zawiesza. Sytuacja powtarza się na wszystkich . Wnioskuję że Pen Drive jest oszukany i ma chyba włączoną jakąś kompresję danych. Moje pytanie czy istnieje jakies uniwersalne narzedzie/soft którym mogę zmienić pojemność, wyłaczyć kompresję etc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Wydaje mi sie, ze slyszalem o tym "procederze" i sa to pendrive, ktore maja rzeczywiscie duzo mniejsza pojemnosc, kiedys o tym bylo glosno, ze gosc na allegro sprzedawal 16GB peny i po przekroczeniu 1GB sie wieszaly/wywalaly bledy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoskur Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Tu akurat problem jest podobny tylko że jaja się zaczynają gdzies koło 8GB może więcej. Czy wie ktoś z was jest w stanie podac nazwe softu lub jakiegoś linka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...