Maxforce Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) Sprawa wygląda tak chce do swojej maszynki włożyć wc płyta to Abit in32 max 680i i drugi 8800GT,reszta z singa się zgadza.Szczerze zabardzo w tym nie siedzę nie wiem co i jakie będzie najwydajniejsze i najważniejsze żeby niczego nie brakowało limit kwoty to 400$. To co udało mi się sklecić tak to wygląda Zakupy raczej chce zrobić w tym sklepie http://www.svc.com/water-cooling.html lub http://www.performance-pcs.com/catalog/ind...ex&cPath=59 Mam nadzieje że my doradzicie i pomożecie w złożeniu tego WC żeby nic nie brakowało. Edytowane 8 Czerwca 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 na 1 chlodnicy 2x120 nie da rady niestety... przy tej konfiguracji, znosnych temperaturkach i ciszy :) Mieskasz w USA ze stamtad chcesz sciagac? Bloczki, pompke i inne rzeczy swiftecha masz na nweeg.com taniej Ja bym proponowal raczej (z nwegga akurat): Swiftech MCP655 12 VDC Pump Liquid Cooling System - Retail - 74,99$ (D5 pod inna nazwa) 2x Swiftech MCW30 Chipset Cooling Water-block - Retail - 45,98$ Swiftech MCR320-QP Quiet Power radiator - Retail - 49,99 Swiftech Apogee GT CPU Cooler Block - Retail - 39,99 2xSwiftech MCW60-R VGA Waterblock Retail Version (Blister pack) - Retail - 70,98 albo 2xKOOLANCE VID-279 Video Card Cooling Block - Retail - 180 Czyli wyjdzie od 232 (tu jeszcze trzeba by jakies radiatorki dolozyc na grafy) do 341 z full coverami (choc nie wiem jak sie tam sprawuja dokladniej) Do tego oczywiscie jeszcze weze, plyn i jakis rezik, wiec w 400$ powinienes sie zmiescic. No i oczywiscie cos na mosfety w mobo jak juz mostki zwodujesz, nie wiem czy EK nie ma czegos na nia. Dawno na nwegga nie zagladalem, jakos MCRES i Apogee GTX zniknely, za to pozostale klcki swiftecha sa w fajnej cenie, sporo tansze niz pod linkami ktore podales. Zawsze jeszcze mozna na przyklad ktorys z kitow swiftecha kupic i do niego dolozyc jeszcze pare kolckow, taniej, z rezem, wezami, kroccami i nie wiem czy i nie plynem jakims. Szkoda ze nwegg ma dosc ograniczona oferte WC, przydalo by sie cos jeszcze od EK chociaz i DD, no i oczywiscie TC. Jutro jeszcze poprzegladam co maja ciekawego pod linkami ktore podawales, moze tam faktycznie po dokladnym przejrzeniu sie cos ciekawego znajdzie. Warto ebay tez odwiedzic, spory wybor bardzo fajnych klockow, a najlepiej oczywiscie kupic caly kit i do niego dobrac prakujace klocki, sporo taniej niz pojedyncze czesci wychodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) Dzieki przejże jutro to bo akurat kłade się,obczaje te swiftecha.Na ebay nendza. Z tego co już tak na szybko przejżałem to na newegg brak czegoś na NB?SB ciekawego jak to co podałeś Swiftech MCW30 Chipset Cooling Water-block Edytowane 2 Czerwca 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 odpuść sobie tego swiftecha i może weź ddc 1t lub 1+t i do tego top xspc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 odpuść sobie tego swiftecha i może weź ddc 1t lub 1+t i do tego top xspc420L/h dla ddc 1t 1200 LPH dla Mcp655 jakoś cyferki przemawiają za swiftech ale różnie bywa może się myle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 IMO te liczby są całkowicie bzdurami. Możliwe że znalazłeś dla ddc 1t test z blokami a 1200LPH dla Swifa to to co napisali na pudełku (czyli przepływ w idealnych warunkach, bez oporu bloków = nierealne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 420L/h dla ddc 1t 1200 LPH dla Mcp655 jakoś cyferki przemawiają za swiftech ale różnie bywa może się myle http://shackit.pl/display.php?iid=271&page=4 A to też przemówi ?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Z tego co już tak na szybko przejżałem to na newegg brak czegoś na NB?SB ciekawego jak to co podałeś Swiftech MCW30 Chipset Cooling Water-block Bo na ebay tyle uzywka kosztuje :) Sie znaczy cena dobija do takiej kwoty :) Ja bym jednak proponowal popatrzec za kitem swiftecha z nwegga, czyli pompa, chlodnica, rez, blok NB i GPU noi Apogee GT na CPU, do tego dokupic jeszcze jedna chlodnice i bloczek GPU, no i jeszcze jakies radiatorki do niego i po zawodach, do tego taniej duzo. Myslales nad chlodzeniem mosfetow tej mobo co podales? W jaka bude bedziesz to pakowal? Trzeba by rzucic okiem wczesniej jakie chlodnice i ile tam wlezie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) Całość ma się zmieścić do cosmos a właśnie widzaił ktoś gotowy kit na tego Abita IN32 max co do bloku na CPU to chyba wezmę D-Tek FuZion a na GPU Danger Den MAZE4 GPU - LP SLI a jak na mobo nic nie znajde będe szukał aplikacji dla Maximusa wtedy odejdzie jedna grafa. Mam problem właśnie z NB i SB na tego abita in32 max możecie coś doradzić OK wersja przed zakupem możecie sprawdzić unich będe kupować czy wszystko się zgadza,na sekcje zasilania MB nic narazie nie znalazłem. odpowiednik ddc =mcp355 Edytowane 3 Czerwca 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 (edytowane) Za chwilke zamawiam możeci sprawdzić czy wszystko OK układ będzie 3/8. Swiftech APOGEE GT S478/LGA775/S754/S940/S939/AM2 3/8IN & 1/2IN Barbs Swiftech MCP355 High Performance 12V Industrial Water Cooling Pump 3/8IN Barbs Swiftech MCW60-R GPU Water Block for Most NVIDIA & ATI Video Cards 1/2 & 3/8 & 1/4 Barb Fittings dwie sztuki Danger Den G1/4 to 3/8IN Perfect Seal Barb Chrome Fittings (2 Pack) Swiftech MCW30 Chipset Waterblock for Most AMD & Intel Motherboards 1/2IN &3/8IN Barbs Swiftech MCR320 Quiet Power Triple 120MM Water Cooling Radiator Black G1/4 Threaded Swiftech MCRES-MICRO Clear HI-FLOW Water Cooling Reservoir 3/8IN & 1/2IN Barb Fittings Clearflex 60 Tubing 3/8IN ID 5/8IN OD 10 Feet Primochill PC Pure Extreme Water Replacement Coolant 32OZ - UV Blue Thermalright HR-09S-3 Type 3 Mosfet Heatpipe Cooler Naprawde będę wdzieczny za jak najszybszą odpowiedz. Cisza więc zamówienie poszło. Edytowane 8 Czerwca 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 Cisza więc zamówienie poszło.I dobrze ze poszlo bo to bardzo fajny zestawik. Ciezko cos doradzic, bo amerykanski rynek nieco bogatszy niz Polski i roznice w cenach blokow rozne. Swiftechy tam za to sa bardzo tanie, wiec czemu by ich nie brac (sam sciagalem przez znajomego)? Czekam na jekies fotki i info o ukladzie jak juz wszystko dojdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) Foty będą zamówienie jest z Kanady więc troszkę im zejdzie weryfikacja karty kredytowej myślę że wyślą środa /czwartek. Ceny mają tam naprawdę niskie przykładowo Swiftech APOGEE GT jest za 38$ a w stanach 43$+ Swiftech MCP355 64vs 69 przeważnie różnica min 5$ na części dla zainteresowanych adres http://www.ncixus.com/ Edytowane 9 Czerwca 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 trza było brać dteka v2 za ... http://www.ncixus.com/products/29897/FZ-CPU/D-Tek%20Customs/ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) Jak by nie patrzeć różnica w cenie to 12$ więc doszłem do wniosku że nie warto dopłacać tych 12 do Dtek V2 mieć różnice 2-3C na CPU i tak całość mnie wyniosła $364.41 co raczej nie jest kwotą niską za chłodzenie do kompa. Edytowane 9 Czerwca 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 raczej 8-10 *;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 OK złożone póżniej zdam relacje płyta jednak Asus Maximus a tak całość wygląda,teraz bajzel idę sprzątać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inos Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Składam pierwsze wc i zastanawiam się jaki blok wybrać do e8400@4500Mhz 1.5V.Chcę kupić najlepszy jaki tylko można,cena nie gra roli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Kup D-Tek Fuzion V2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Maxforce poka co w środku, wiecej fotek, gdzie chłodnica itepe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 chłodnica na dachu itepe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) Ok zdjęcia Przed PO raczej prolog prac Edytowane 18 Czerwca 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 weż przenieś do galerii jako nowy temat ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zrobione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) wentyle na chłodnicy wyciągają ciepłe powietrze z budy ? zły pomysł ! Edytowane 18 Czerwca 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) poprawione poszły na radiator teraz zasysają z zewnątrz do środka w środku widać tylko radiator Edytowane 19 Czerwca 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...