Skocz do zawartości
Bujakashi

Creative Gigaworks Progamer G500 Thx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zanim kupilem zestaw G500 duzo czytalem o palacych sie wzmakach, po calodniowym graniu sub jest faktycznie baaardzo cieply, wiec postanowilem cos z tym zrobic...

Kupilem : 2 radiatory 10 cm x 7,5 cm ktore przykrecilem z tylu za pomoca istniejacych srub.

Koszt : 20 zl

Plusy ?

- Mniejsza obawa o wzmak no i dodatkowy, darmowy kaloryfer zima :D

Radiatorki sie sprawdzily i pieknie odprowadzaja cieplo, takze kolejny etap to poszukanie pasty do procka zeby je dodatkowo wysmarowac tak, aby jeszcze dokladniej przylegaly ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nastepne zmiany to zmontowanie nowej skrzyni, bo ta jak dla mnie ma zdecydowanie za malo basu no i strasznie szybko sie dusi powietrzem :(

Dla zainteresowanych link do tematu wymiany glosnika w subie :

Wymiana glosnika w G500

ps. zeby zdjac panel przedni najpierw odkrecamy tyl, jezeli komus zalezy na gwarze to raczej napewno ona wygasnie - strasznie duzo tam "pasty" po ktorej na 245% bedzie widac ze byl otwierany ;)

Wstepnie wybrany nowy glosniczek :

Magnat Xpress 12

Teraz tylko ptorzebne fundusze ;)

Jak ktos grzebal cos przy zestawie niech sie wpisuje :D Pozdro

Edytowane przez Bujakashi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze sztuka dla sztuki

Po drugie nie stawia sie kwiatkow na klumnach

Po trzecie do glosnika dobiera sie obudowe nie na odwrot

Po czwarte ładne radiatorki

Po piate zrob (widac ze masz zaciecie) jakis sub na gdn do tego jakis wzmacniacz na mostku TDA i tego gigaworksa razem z magnatem wciagniesz nosem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie kupiles takie fane radjarotki icon_wink_smile.gif ? Tez myslalem cos takiego zmontowac u siebie, teraz lato wiec przydalo by sie dodatkowe chlodzenie icon_smile3.gif

>Pierwszy lepszy elektroniczny, sprawdzalem tylko wysokosc 7,5 cm zeby idealnie pasowaly, przy okazji udalo dostac sie takie ktore przylegaja idealnie do wyzej i nizej umiejscowionych srub.

Po pierwsze sztuka dla sztuki

Po drugie nie stawia sie kwiatkow na klumnach

>Kwiatek tylko tymczasowo tanczy, mam totalny remont i wszystko stoi na glowie, byle tylko stalo (widac to tez po kablach, ktore beda pochowane)

Po trzecie do glosnika dobiera sie obudowe nie na odwrot

>Niby tak, ale ja mam swoje ale :)

Po czwarte ładne radiatorki

Po piate zrob (widac ze masz zaciecie) jakis sub na gdn do tego jakis wzmacniacz na mostku TDA i tego gigaworksa razem z magnatem wciagniesz nosem:)

Satelitki sa bardzo przyzwoite, sub to moze 1/4 tego co mialem wczesniej, no ale to sie jeszcze poprawi, natomiast wzmak jest jak na blok wystarczajacy i przyszle potrzeby raczej tez zaspokoi ;) Elektronik ze mnie zaden, juz bardziej nadaje sie do budowy wspomnianych wczesniej kolumn takze wzmacniaczne wlasnej kostrukcji raczej nie dla mnie ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez Bujakashi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomnij o wymianie - szczególnie na tego magnata - przecież jest dużo większy!!

pozatym jak napisane - by wymienić to trzeba ostro posiedzieć nad parametrami a to co jest w tym subie jest w porządku - lepiej postaraj się by nic nie brzęczało wewnątrz bo te bass refleksy to serio kiblowato wyglądają.....

swoją drogą to coś słabe chłodzenie ma ten wzmak jak sie potrafi zjarać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomnij o wymianie - szczególnie na tego magnata - przecież jest dużo większy!!

pozatym jak napisane - by wymienić to trzeba ostro posiedzieć nad parametrami a to co jest w tym subie jest w porządku - lepiej postaraj się by nic nie brzęczało wewnątrz bo te bass refleksy to serio kiblowato wyglądają.....

swoją drogą to coś słabe chłodzenie ma ten wzmak jak sie potrafi zjarać

Jego wielkosc to tylko i wylacznie plus, wkoncu skrzynia i tak bylaby nowa pozatym nie zalezy mi na dynamice ;) Jeszcze raz napisze tez, ze jestem swiadomy tych wszystkich teorii o kolejnosci doboru, tylko ze na rynku w dobrej cenie i akceptowalnej mocy wyboru wielkiego nie ma i jest to dla mnie takie profesjonalne podejscie, tyle ze na sile ;) Zmontowanie odpowiedniej skrzyni problemu nie stanowi, a ewentualne roznice w jeszcze dokladniejszym wyborze glosnika wrzucam w margines dopuszczalnego bledu przy w pelni zadawalajacym kompromisie cena/poprawa jakosci brzmienia !! :P Narazie remont na wykonczeniu i sporo innych rzeczy na glowie, niemniej za wszystkie opinie i rady szczerze dziekuje, nawet jesli twardo stoje przy swoich "blednych zalozeniach", ot caly ja ;) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi