Skocz do zawartości
demisen

Skrypt - Połączenie Z Internetem + Przełączenie Użytkownika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam WinXP Pro SP3 + Neo 1mb. Chcę zrobić taki myk. Wciskam przycisk POWER i teraz wsio leci z automatu:

1. Ładuje się system

2. Komputer wybiera profil X

3. Po załadowaniu pulpitu komputer automatycznie uruchamia internet [ może przez autoconnect lub przez zwykłe połaczenie (do internetu instaluje tylko sterownik do modemu Sagem Fast 800 - tworzy sie ikonka ADSL - podaje login/password i daje polacz )].

4. Jezeli internet prawidlowo się połączy to komputer automatycznie "przełącza użytkownika", ale nie wybiera żadnego profilu [ cały czas jest w menu z profilami ]

Jakiś program ? Skrypt do autostartu ? Jakiś pomysł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Posiadam WinXP Pro SP3 + Neo 1mb. Chcę zrobić taki myk. Wciskam przycisk POWER i teraz wsio leci z automatu:

1. Ładuje się system

2. Komputer wybiera profil X

Dr Tweak XP -> Logowanie -> Autologowanie

3. Po załadowaniu pulpitu komputer automatycznie uruchamia internet [ może przez autoconnect lub przez zwykłe połaczenie (do internetu instaluje tylko sterownik do modemu Sagem Fast 800 - tworzy sie ikonka ADSL - podaje login/password i daje polacz )].

Autoconnect

To ja się podepnę do tematu bo chciałbym takie coś żeby właśnie przy odpaleniu systemu ADSL się łączył automatycznie ;] Możliwe taki coś? ^^

jw. Autoconnect

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi