czolo7 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 (edytowane) Witam. No wiec koniec koncow doszlo do tego, ze niedlugo wymianiam klocki w moim wc i potrzebuje pomocy, bo co 2 glowy (lub wiecej) to nie jedna ;) ............jakie weze do nich + jakie zlaczki? klocki w ukladzie to: -proc - Dtek -mobo - bloki EK na mosfety + nb + sb (3 bloki) -grafa - prison pro v2 (a moze jakas inna grafa + inny blok) -chlodnica - thermochill 120.3 -pompka - laing + top EK czy oplaca sie kupowac grube weze na np. zlaczki nk12 czy jakie...bo wsumie tutaj nie mam zielonego pojecia :mur: ...wazne, zeby bylo wydajnie i jakos to wygladalo B-) Edytowane 6 Czerwca 2008 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 http://www.martinsliquidlab.com/MartinsFlo...eEstimator.html porównaj sobie przepływ w wężach o różnych średnicach i przemyśl czy warto płacić więcej za gorzej układające się w stosunku do oferowanego przepływu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 (edytowane) http://www.martinsliquidlab.com/MartinsFlo...eEstimator.html porównaj sobie przepływ w wężach o różnych średnicach i przemyśl czy warto płacić więcej za gorzej układające się w stosunku do oferowanego przepływuweze to jeszcze pol biedy bo i tak jak cos kupie tygony 8/11 takze jesli bym bral grubsze to te 30 zl ktore by wyszlo w roznicy to jeszcze ok.....ale na zlaczkach jesli bym chcial nk12 swifa to bym fortune zostawil....takze jeszcze pomysle pewnie... dodam tylko, ze tak to bedzie wygladalo na mobo heh i teraz nie wiem jakiego lainga mam ustawic w tym excelu....Laing DDC-3.1 (w/EK G1/4 X-Top) czy Laing DDC-3.2 (w/EK G1/4 X-Top) ??? :) Edytowane 6 Czerwca 2008 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 3.2 nowsza wersja z niebieskim wirnikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 (edytowane) no to wedlug tego zestawienia miedzy wezami 3/8" a 1/2" jest roznica tylko 0,06 GPM.... no to odrazu zapytam jaki waz na zlaczki 3/8"? Edytowane 6 Czerwca 2008 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 (edytowane) nk10-12 jeśli te 3/8 to ID Edytowane 6 Czerwca 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 czli w przypadku zlaczek nk10 pozostaje do wyboru: Black Water Flexi Tube 10/13 albo Feser Tube 10/13 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Feser podobno wymiata ;] IMO bierz go :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Feser podobno wymiata ;] IMO bierz go :Pjesli jest dobry to by mi to ulatwilo sprawe, bo na 99% zostawiam grafe a tam mam Prisona Pro z zlaczkami katowymi sm 8/10 i gdybym sie decydowal na jakiegos tygona grubego to bym mial probelm z doborem zlaczek na bloczek do gpu. A tak bym bral zlaczki sm 10/13 :) to jeszcze mam pytanie odnosnie kolejnosci blokow na mobo? bo tak do konca to nie wiem jeszcze jak ja ustawic.....dodam, ze buda bedzie Sharkoon Rebel 12 takze chlodnica bedzie w srodku na froncie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 rez>ddc>cpu >gpu> inne smiecie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) hmm.... :D tak o tym nie myslalem :D wsumie to myslalem, zeby z pompki poszlo do chlodnicy a potem do CPU............... i jeszcze jedno jesli bym bral ten waz Fesera to lepiej zlaczki sm 10/13 czy nk10 + jakies opaski zaciskowe dac? wsumie to jeszcze TAKIE znalazlem :D Edytowane 7 Czerwca 2008 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 (edytowane) Skoro poszukujesz zlaczek i weza jeszcze nie zakupiles to szczerze mowiac jak bym sie powaznie zastanowil czy wlasnie tych zlaczek co podales w linku nie wziac od razu z wezem od Malika i tyle, raz za przesylke zaplacisz. Sam sie nad tym zastanawialem, ale kupielm wczesniej okazyjnie 3m tygonu i juz mniej mi sie to kalkulowalo, do tego i zlaczki sie inne okazyjnie trafily. Edytowane 8 Czerwca 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Skoro poszukujesz zlaczek i weza jeszcze nie zakupiles to szczerze mowiac jak bym sie powaznie zastanowil czy wlasnie tych zlaczek co podales w linku nie wziac od razu z wezem od Malika i tyle, raz za przesylke zaplacisz. Sam sie nad tym zastanawialem, ale kupielm wczesniej okazyjnie 3m tygonu i juz mniej mi sie to kalkulowalo, do tego i zlaczki sie inne okazyjnie trafily.ale jest problem, bo na aukcji jest tylko 10 zlaczek a potrzebowal bym z 16 i drugie to nie podoba mi sie zolty feser :P zreszta 15zł za zlaczke to jednak troche sporo.....z ta przesylka to moglem myslec wczesniej bo kupilem juz od niego top do lainga ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 kup złączki swiftecha i po krzyku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 kup złączki swiftecha i po krzykuno to nawet jesli wybiore zlaczki swiftecha nk10 + ten waz fesera to pewnie jakies opaski zaciskowe bym musial do nich dobrac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 jak weźmiesz nk12 ciężej będzie założyć ten wąż ale trudniej będzie go ściągnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 no to nawet jesli wybiore zlaczki swiftecha nk10 + ten waz fesera to pewnie jakies opaski zaciskowe bym musial do nich dobrac? To powinno wystarczyc, choc przy NK12 nie bedzie raczej takiej potrzeby, a przy zakladaniu pomaczaj waz w F1 albo borygo i wlezie latwiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 No dobra to powiedzmy,ze sie zdecyduje na nk12. To wsumie odnosnie weza mam pytanie....a co jesli bym wzial taki waz: 1). Tygon na allegro... 2). tygon z coolinga... chodzi mi o to, czy potrzebne beda wtedy jakies opaski zaciskowe itd... a tak btw....sa zlaczki katowe nk12? i gdzie mozna kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ja mam Tygon 9.5 na 12.7 wiec tu Ci nie pomoge, moj sie lamie troszki wiec tak srednio bym go polecal, moze te z alledrogo albo z qulinga sa jakies lepsiejsze. Jak znajdziesz cos w stylu NK12 kontowych w Polsce w przystepnej cenie to zarzuc linkiem na forum, tez kupie :) Chyba ze jeszcze w SM10/13 kontowe ten moj wezyk jakos fajnie wejdzie i bedzie sie trzymal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 no wzasadzie to sie czaje na tego Tygona na allegro... :) a co do tych katowych nk12 to znalazlem tylko cos TAKIEGO bo jak nie znajde jakiegos rozwiazania na mojego Prosina na gpu to bede musial kupic swiftecha.. :/ no wzasadzie to sie czaje na tego Tygona na allegro... :) a co do tych katowych nk12 to znalazlem tylko cos TAKIEGO bo jak nie znajde jakiegos rozwiazania na mojego Prosina na gpu to bede musial kupic swiftecha.. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Pisałem swojego czasu do Marcina z X4Pro czy nie miał by NK12 takich jak do Abadonów na GPU dawalo, ale niestety mail bez odzewu. Może zadzwonić ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...