Freerider Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) Witam Planuję zakup monitora LCD. Wielkość nie jest ważna dla mnie. Interesuje mnie aby posiadał "wejście antenowe" (nie wiem dokładnie jak to się nazywa, chodzi mi o opcję telewizora w monitorze LCD). Powinien jeszcze być w miarę dobry w grach. Żeby nie smużył itp. Co polecacie ? :rolleyes: Edytowane 10 Czerwca 2008 przez Freerider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) LCD'ki(monitory!) z tunerem TV to straszny szmelc... nie smużą praktycznie wszytskie obecnie produkowane lcdki... sprecyzuj "niedrogi" Edytowane 10 Czerwca 2008 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freerider Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) Z tego co teraz przeglądałem na komputroniku (tam planuję kupić) to spotkałem się z takimi modelami: - 22" Samsung SyncMaster 223BW - 19" Samsung SyncMaster 932MW z tunerem TV - 22" Samsung SyncMaster 225MW z tunerem TV - 20" Samsung SyncMaster T200HD z tunerem TV - 20" Samsung SyncMaster 2032MW z tunerem TV - 22" iiyama ProLite E2201W-B2 black - 19" iiyama ProLite C1900WTV z tunerem TV Co z nich wybrać ? Opłaca się z tunerem TV ? "Niedrogi" = około 1100 :] Czy jeżeli kupiłbym LCD z tunerem bez wejścia antenowego to bez problemu będę mógł odbierać podstawowe programy ? Na jakiej to zasadzie działa? Edytowane 10 Czerwca 2008 przez Freerider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siloos Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Czy jeżeli kupiłbym LCD z tunerem bez wejścia antenowego to bez problemu będę mógł odbierać podstawowe programy ? Na jakiej to zasadzie działa?hehe a gdzie kabel podepniesz jak nie bedzie wejscia antenowego ? Zreszta chyba nie ma monitora z tunerem bez wejscia antenowego ja jeszcze nie spotkalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freerider Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 To czemu w niektórych opisach pisze wejścia/wyjścia antenowe ? Na komputroniku nie w każdym opisie pisze że wejście antenowe, więc dla tego pytałem :] Dalej myślę który wybrać :( - 22" Samsung SyncMaster 223BW - 19" Samsung SyncMaster 932MW z tunerem TV - 22" Samsung SyncMaster 225MW z tunerem TV - 20" Samsung SyncMaster T200HD z tunerem TV - 20" Samsung SyncMaster 2032MW z tunerem TV - 22" iiyama ProLite E2201W-B2 black - 19" iiyama ProLite C1900WTV z tunerem TV - 20" LG Flatron M208WA-BZ z tunerem TV - 19" LG Flatron M1921TA-BZ z tunerem TV - 22" LG Flatron M228WA-BZ z tunerem TV - 22" LG Flatron M228WD-BZ z tunerem TV (trochę drogi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Mam LG M228WA-BZ - mogę polecić. I wcale nie jest to szmelc. Poza tym pilot się przydaje. Edytowane 11 Czerwca 2008 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siloos Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 To czemu w niektórych opisach pisze wejścia/wyjścia antenowe ? Na komputroniku nie w każdym opisie pisze że wejście antenowe, więc dla tego pytałem :] to juz jest wina komputronika ze raz pisza a raz nie. Patrzylem na kilka z tych modeli co podales i masz racje ze nic nie pisze ale :) caly swiat nie kreci sie wokol komputronika :) Na stronach producenta jest napisane ze ma zlacze analogowe do tunera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freerider Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 to juz jest wina komputronika ze raz pisza a raz nie. Patrzylem na kilka z tych modeli co podales i masz racje ze nic nie pisze ale :) caly swiat nie kreci sie wokol komputronika :) Na stronach producenta jest napisane ze ma zlacze analogowe do tunera. No dzięki za upewnienie mnie :D Bo tak to byłem jak na razie przy 20" Samsung SyncMaster T200HD z tunerem TV. A jak z dźwiękach w takich LCD z tunerami ? Planuję oglądać telewizję bez konieczności włączania komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Jeżeli chodzi o mojego LG M228WA-BZ, to podłączając pod niego głośniki (głośniki podłączasz pod monitor, a kabel dołączony do monitora - do komputera) jest bardzo dobrze. Powiedziałbym, że może jest tam jakiś wzmiacniacz 8). Preset jest u mnie ustawiony na tryb "muzyka". Edytowane 11 Czerwca 2008 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Mialem LCD z tunerem i przebijalo z anteny cos- jak byl w trybie PC to po ekranie lataly fale... Lepiej kup osobno LCD porzadne a osobno karte TV na PCI za 50zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 U mnie nic nie przebija. Fali też nie ma. A na karcie PCI za 50 zł (ani żadnej innej) nie obejrzysz TV i nie pograsz na konsoli (pod Composite/Component/SCART, czyli np. PS2) bez włączonego komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freerider Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Kupiony Samsung T200HD :D Jak na razie żadnych zastrzeżeń. Dla mnie super monitor. Tuner też bardzo dobrze działa. Bardzo dobra opcja z tym kontrastem dynamicznym, który dopasowuje się automatycznie do oglądanego obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...