Gość fuqs Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 mam plyte glowna z 4 slotami pamieci 2 sloty obsadzilem 2 koscmi kingstona 1024 mb teraz chce dokupic znowu 2 kosci (innej firmy) i dolozyc je do tych 2 kingstonow zeby wszystkie 4 dzialaly w dualu tzn. KINGSTON 1 GB - KINGSTON 1 GB ELIXIR 1 GB - ELIXIR 1 GB bedzie tak dzialac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 mam plyte glowna z 4 slotami pamieci To co w sigu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 osobiście już kilka razy przejechałem się na łączeniu pamięci RAM [różnych producentów] pod kątem DUALa napis DUAL pewnie zobaczysz pytanie czy w systemie operacyjnym czy na bootowaniu się skończy... kup lepiej 2x1GB kingstona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meka Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 ja mam 4 kostki 2x twinmosa i 2xgeil dziala wszsytko bez problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 GIGABYTE P31-DS3L Ta płyta nie obsłuży 4x1gb chyba że masz pamięci jedno stronne. Jak już to 2x2gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) Witam, Podobnie jak kolega zakładający temat mam 4 sloty pamięci na płycie. Sytuacja wygląda tak: DIMM1: Elixir 1 GB DIMM3: Kingston 1 GB Obie kości działają oczywiście w singlu. I teraz sytuacja wygląda tak: Elixiry są PC2-5300 (667MHz) a Kingstony PC2-6400 (800MHz). Przy dokupywaniu (już spory czas temu) Kingstonów kompletnie zapomniałem, że poprzednie kość mam 667. Obecnie dzielnik pamięci mam ustawiony 800MHz. Nie wiem czy jest to prawidłowe ustawienie. Proszę o odpowiedź. Planuję dokupić do tego jeszcze 2 GB OCZ w dualu. Czy w takim wypadku wszystko będzie działać prawidłowo? Czy pamiątki nie będą się "gryzły"? Moja mobo to GA-MA770 DS3. Bios najnowszy. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Edit: Pomyłka, dzielnik pamięci obecnie ustawiony jest na 667 bo procesor był kręcony. Mój procesor to Athlon 64 X2 4000+. Jak takie ustawienie dzielnika ma się do tych kości kingstona i jakby się miało do tych OCZ które planuję dokupić? Apropo procka: czytałem, że własnie te ustawienie dzielnika pamięci na 667 przy podkręcaniu jest koniecznie. Czy to prawda? Edytowane 5 Lipca 2008 przez vippiotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...