lekos Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Witam , mam dyska ATA WD120GB i 2 dyski Samsunga SA-2 po 320 GB i płytę główną Gigabyta DS3. Jak chcę ustawić raid na kontrolerze ICH9 dysków Samsunga to po restarcie kopmputera pojawioa sie okno dla konfiguracji raida ale jest tam tylko dysk WD i DVD a nie ma Samsungów. Natomiast jeśli ustawię je na kontrolerze Gigabyta to jest okno konfiguracji Raida i mogę utworzyć by działały w raidzie. Ale nie moge zainstalować Visty, bo podczas instalacji systemu wogóle nie widzi tych(jednego dużego) dysków. Co robię nie tak? Dodam że w każdym z napędów nie mam zworki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Po pierwsze pisz po polsku - dysk nie dyska itp. Po drugie DS3 na kontrolerze ICH9 nie ma raid (raid mają kontrolery ICHxR ) - raid jest obsługiwany przez JMicron (fioletowe gniazda sata) ale podobno jest kiepski - podobno bo oczywiście testów czy screenów jak na lekarstwo tylko opinie niczym nie potwierdzone Podłącz dyski na których chcesz ustawić raid do fioletowych złączy i pamiętaj o sterowniku podczas instalacji windowsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...