Skocz do zawartości
Hansu (-+)''

Głośniki Do Muzyki 150 - 250 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Aktualnie przymierzam się do zakupu drugiego kompletu głośników do komputera do słuchania muzyki. Aktualnie posiadam Logitech Z-3e, które w gram i filmach spełniają swoje zadanie na 5+ jak za te pieniądze.

Aktualnie waham się pomiędzy tymi zestawami.

Genius SP-HF1250xREDSTAR RS-214RMicrolab Solo 5/6cCreative T20Creative M80

Jeszcze sie zastanawiam nad sprzedaniem moich Logów Z-3e i dołożyć te 250zł, aby kupić zestaw, który nada sie do słuchania muzyki, gier oraz filmów.

Tu w zasadzie widzę tylko jedną interesującą mnie pozycje, mianowicie Altec Lansing MX5021.

Proszę o pomoc, oraz opinie któregokolwiek z wymienionych przeze mnie zestawów. mile widziane jakieś porównania.

Pozdrawiam. Hans

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nikt z forumowiczów nie słuchał Redstarów, a szkoda.

Masz sensowną kartę muzyczną?

Masz sporo miejsca na ustawienie głośników?

taniej - Genius 1250x

drożej i lepiej - Solo 6C

bardzo kompaktowo, ale słabiej od Gienków i Solo - T20.

Aha, i wydaje mi się, że jak posłuchasz takich Solo6C to spakujesz Z-3e:)

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o kartę dźwiękową to aktualnie używam SB Live 24-bit. Dosłuchania muzyki używam Foobar2000 + Asio 48KHz-16bit. Miejsce na większe głośniki myślę, że by sie znalazło. A jak wygląda bezpośrednia konfrontacja Geniusów vs Logi Z-3e oraz Altec Lansing vs Microlab Solo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o kartę dźwiękową to aktualnie używam SB Live 24-bit. Dosłuchania muzyki używam Foobar2000 + Asio 48KHz-16bit. Miejsce na większe głośniki myślę, że by sie znalazło. A jak wygląda bezpośrednia konfrontacja Geniusów vs Logi Z-3e oraz Altec Lansing vs Microlab Solo ?

2.1: Z-3e < Altec

Do muzyki:

2.0: 1250x < ML Solo

2.0 >> 2.1 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No z tymi M80 to faktycznie może byc problem. Albo używane, ale import z UK. Ale chyba nie ma to większego sensu, gdyż łączny koszt by wynosił prawie tyle co Solo 6c. A uważam, że jest to zestaw jakościowo klase wyższy niż Creative M80.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi