cantreos Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Witam. Chcę sobie zakupić nowego kompa i zastanawiam się nad monitorem. Czy opłaca się dołożyć do 226BW? A może jakiś inny? cena max 900zł Edytowane 22 Czerwca 2008 przez cantreos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Bierz LG W2252TQ-PF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 bierz lg w2252tq-pf, moniotor jest z nowszych serii, nie ma dużego input laga, po prostu świetny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Też zamierzam kupić tego LGka, czy będzie on lepszy od starego samsunga 19" CRT ? i większy ? Edytowane 21 Czerwca 2008 przez ABI-FOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Powinieneś być zadowolony. Większy na pewno. Edytowane 21 Czerwca 2008 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 cantreos mam te 2 monitory. Między nimi nie ma żadnej różnicy w obrazie. 223BW jest o 1cm mniejszy od 226 (licząc po przekątnej ekranu). Bierz 223 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cantreos Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 (edytowane) zastosowanie głównie do gierek.(crysis, carbon itp itd ) Zastanowię się nad tym LG albo kupię 223bw i lepszą grafę :) A jak z czasami reakcji rzeczywistymi tych monitorów? Edytowane 22 Czerwca 2008 przez cantreos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Byłem dziś w media, i porównałem sobie samsungi i lg, lg wypadł lepiej od nich, na samsungu biel wyglądała taka zżółkła, biorę LG :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cantreos Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 a sprawdzałeś smużenie w grach? jak to z tym jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Smużenia nie dostrzegłem ani na Samsungu ani na LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cantreos Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 to chyba wezmę LG. A jakie modele porównywałeś? te co przedstawione w temacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Samsunga SM223BW i LG, SM226bw nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cantreos Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 czyli LG i tak lepszy bo jak kolega powyżej pisał pomiędzy tymi dwoma modelami samsunga nie widać różnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 (edytowane) Porównywałem też sobie czerń tych monitorów, nie spodziewałem się że LG ma tak bardzo dobrą czerń, kolory też są piękne, i matryca prawie idealnie podświetlona, nie to co Samsung, w którym matryca już nie jest taka, i widać w czerni, świecące świetlówki. Miałem kupić tego LG w MM, ale odpuściłem, bo cena droższa o 200zł niż w Agito.pl. I do tego LG daję miesiąc gwary na wypalone pixele, nawet jak jeden się pojawi, nie to co w Samsungach. Pozdro. Edytowane 22 Czerwca 2008 przez ABI-FOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cantreos Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 dzięki za pomoc(szczególnie Abi-fox) . Biorę LG. Temat można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rilz Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) Mam takie pytanie: Samsung 226BW z tego co czytalem jest na roznych matrycach, tylko jedna jest na dobrym samsungu. Chcialem, zeby w skepie internetowym mi sprawdzili jaka jest. Otrzymalem taka odpowiedz: Wejście do menu serwisowego jest jednoznaczne z utratą gw. Samsung jest największym producentem matryc i stosuje tylko matryce Samsunga. Osobiście nie czytał bym bzdur na forach tworzonych przez konkurentów marki. Czy to prawda? Bo jakos wydaje mi sie ze sobie robia zarty... A tak przy okazji: polecacie tego LG W2252TQ-PF, a czym on sie rozni od LG L227WT-PF ? Wyglad tego drugiego bardziej mi odpowiada ale oczywisnie nie bede przedkladal wygladu przed jakosc wyswietlanego obrazu. Edytowane 5 Lipca 2008 przez Rilz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) Mam takie pytanie: Samsung 226BW z tego co czytalem jest na roznych matrycach, tylko jedna jest na dobrym samsungu. Chcialem, zeby w skepie internetowym mi sprawdzili jaka jest. Otrzymalem taka odpowiedz: Wejście do menu serwisowego jest jednoznaczne z utratą gw. Samsung jest największym producentem matryc i stosuje tylko matryce Samsunga. Osobiście nie czytał bym bzdur na forach tworzonych przez konkurentów marki. Czy to prawda? Bo jakos wydaje mi sie ze sobie robia zarty... To nie prawda, tam się tak znają, że szkoda gadać. Jak się nie mylę to teraz robią tego samsunga na 3 matrycach. A tak przy okazji: polecacie tego LG W2252TQ-PF, a czym on sie rozni od LG L227WT-PF ? Wyglad tego drugiego bardziej mi odpowiada ale oczywisnie nie bede przedkladal wygladu przed jakosc wyswietlanego obrazu. W2252TQ ma zerowy inputlag, a L227WT-PF ma trochę lepsze kolory. Edytowane 5 Lipca 2008 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rilz Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 W2252TQ ma zerowy inputlag, a L227WT-PF ma trochę lepsze kolory. A jak z lagiem na L227WT-PF ? Da sie przecierpiec? :) Mysle ze miedzy tymi modelami cos wybiore. Przedewszystkim bede gral, potem troszeczeke jakas grafika. Widzialem u kolegi Samsunga 226BW i naprawde podobaly mi sie kolory w tym monitorze. Pierwsza mysl byla zeby tez go kupic ale ciezko dostac na tej najlepszej matrycy, pozatym moge dostac 7 dniowa gwarancje na pixele ale zdalem sobie sprawe ze jak wyjda powiedzmy 2 gorace/martwe na starcie i bede chcial wymienic moja ciezko zdobyta samsungowa matryce, oni przesla mi pierwsza lepsza bo nikt juz nie bedzie zwracal uwagi na ten fakt.... dlatego mysle nad tym LG bo moze warto a naprawde nie mam super mega wymagan bo przesiadam sie z 17" CRT ktory lekko jest zamazany na rogach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 rmvbhd Skad informacja ze :LG w2252tq-pf ma zerowego inputlaga ??? Ja gdzies wyczytalem ze ma pomiedzy 18-20 ms !! !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 rmvbhd Skad informacja ze :LG w2252tq-pf ma zerowego inputlaga ??? Ja gdzies wyczytalem ze ma pomiedzy 18-20 ms !! !! Jak się nie mylę to smużenie jest w ms, a inputlag to coś innego, jeśli źle mówię proszę o poprawienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Larus Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Input lag tez sie podaje w ms, bo to po prostu opoznienie czasowe w wyswietlaniu obrazu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Kupilem w promocji za 150£ nowke SM226BW na najlepszej z calej seri matrycy S Samsunga porownujac do mojego poprzedniego nowego LG 2252TQ Samsung ma ciut rowniejsze podswietlenie kupilem go z mysla o drugim kompie a tak mnie zapasil ze go zostawie a LG pojdzie do starego peceta. Kolejna rzecza ktora przemawia za 226BW to ciut wiekszy kontrast , zjechalem w obu monitorach z kontrastem do Zera i na Samsungu jakby ciut wyrazniej , ogolnie roznice dla wielu uzytkownikow moga byc nie zauwazalne . Najwiekszy aczkolwiek drobny problem to brak wspolpracy z programem MagicTune niby Samsung dodaje go z sterownikami niestety nawet najnowsza wersja nie wspolpracuje z SM226BW :/ tu Samsung dal ciala na maxa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...