Skocz do zawartości
Kubsztal

Płyta zintegrowana

Rekomendowane odpowiedzi

Doradźcie jaką płyte wybrać pod Durona/Atlona. Płyta musi być full zintegrowana tzn. muzyka, grafika, sieciówka. Muzyka jakaś normalna nie 6-cio kanałowa, grafika tez jakaś przecietna. Chodzi mi o płytke bezproblemową , stabliną w cenie ok 500zł. A i dobrze by było zeby obsługiwała pamiec na DDR i SDRAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcesz to weź Shuttle AK321, tylko szkopuł w tym że nie ma grafy zintegr. i lana, ale kosztuje 280zł!!! czyli zostaje 220zł, a za tą kase możesz kupić geforca2 mx400 bez tv (150zl) i siecówke za 35zł (np. Minta Realteka), lepiej na tym wyjdziesz (przeważnioe z grafą).

PS: jest też Epox 8rga+ (sześcio kanalowy dźwięk, grafa zint. i lan)

kosztuje jakieś 650zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam na oku takie płytki może ktoś miał z nimi "do czynienia"

1. ASUS A7S266-VM SIS 740 za ok. 329 zł (LAN,DDR/SDR,Grafika,muz)

2. SHUTTLE DOT MK 35N VIA KM-266 (GRAF,LAN) cena ok. 288 zł

3. MSI MS-6378L VIA KLE 133 (lan,vga,muz,SDR) cena ok. 259zł

4. MSI MS-6390 K7KM266 LE-L (LAN,VGA,MUZ, DDR) cena ok. 280 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co ci zintegrowana? przecież wsadza się grafę w agp i żadnej obsługi to nie wymaga, to tak samo jakby była zintegrowana.

a z odsprzedażą nie będzie problemów i rozbudowa łatwiejsza.

moim zdaniem dźwięk i lan mogą być zintegrowane ale grafa ... ??? jakoś nie mam przekonania.

jak przedmówca: GF 2 MX 400 za 140 zł i niedroga płyta np. na via kt 266A.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam na oku takie płytki może ktoś miał z nimi "do czynienia"  

1. ASUS A7S266-VM SIS 740 za ok. 329 zł (LAN,DDR/SDR,Grafika,muz)

2. SHUTTLE DOT MK 35N VIA KM-266 (GRAF,LAN) cena ok. 288 zł

3. MSI MS-6378L VIA KLE 133 (lan,vga,muz,SDR) cena ok. 259zł

4. MSI MS-6390 K7KM266 LE-L (LAN,VGA,MUZ, DDR) cena ok. 280 zł

ja wlasnie jakies 2 miesice temu zlozylem do biura kompa w oparciu o mobo nr 3 do tego duron 1200 i jak na razie chcodzi miodzio :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie lepiej kupic cos na kt266a + jakas uzywana grafa typu jakies RAGE or nie wiem SAVAGE 4 or jak juz nie ma pomyslu to VIrGE albo jakas riva uzywana za max 50 zeta na AGP taniej wyjdzie a kase mozna wydac na cos innego a i kiedys bedze mozna cos zmodernizowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z bardziej wypasnych zintegrowanych plyt polecam mATX Chaintecha 7NIF2 na nForce2 IGP czyli zintegrowany GF4 MX do tego dobry dzwiek, sieciowka usb.. cena 500zl.

Chociaz to bardziej sprzecik do domowego kompa niz do biura no ale generalnie polecam. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie lepiej kupic cos na kt266a + jakas uzywana grafa typu jakies RAGE  or nie wiem SAVAGE 4 or jak juz nie ma pomyslu to VIrGE albo jakas riva uzywana za max 50 zeta na AGP taniej wyjdzie a kase mozna wydac na cos innego a i kiedys bedze mozna cos zmodernizowac

Ten Asrock właśnie jest na kt266a i na giełdzie kosztuje ok 250 PLN więc nic tańszego

(nowego) za tą cenę się nie kupi. Gwoli ścisłości ta wbudowana karta to właśnie jakiś Savage (2000 chyba).

Gdybym miał składać kompa do biura to wybrałbym właśnie tą płytkę.

Nie, nie sprzedaję ich ani nie produkuję :) po prostu uważam, że to dobry wybór za rozsądną cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwoli ścisłości :D to ten zintegrowany savage to składanka - jednostka 2D jest z savage 2000 a 3D z savage 4... ale daje to niezły obraz - IMHO lepszy niż płyty ze zintegrowanym tridentem (KLE) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie lepiej kupic cos na kt266a + jakas uzywana grafa typu jakies RAGE  or nie wiem SAVAGE 4 or jak juz nie ma pomyslu to VIrGE albo jakas riva uzywana za max 50 zeta na AGP taniej wyjdzie a kase mozna wydac na cos innego a i kiedys bedze mozna cos zmodernizowac

Pewnie ze lepiej byłoby kupić płyte nowszą na kt266a tylko ze w gre niewchodzi używany sprzęt :( A do tego musi chodzić dłuuuugie lata bez modernizacji :!: - bo z kasą jest różnie teraz jest to sie inwestuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...