G73 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 (edytowane) witam mam taki problemik z grafika na jednolitym tle golym okiem widac tak jakby efekty odświeżania (szczegolnie na tlach w ciemnejszej barwie), sa to takie poziome jasne pasy/zaklocenia ale wystepuje to tylko wtedy kiedy karta jest obciazona (skanowanie w atitool badz real time demo), obraz podczas grania rowniez wyswietla te pasy, nie jest to jakos szczegolnie widoczne ale grajac np. w splinter cell w ciemniejszych pomieszczeniach juz zaczyna to byc widac i jest to denerwujace, jezeli karta nie jest obciazona nic takiego nie ma miejsca, zmiana odswiezania nie pomaga nie mam chwilowo jak sprawdzic z inna grafika/zasilaczem ale wczesniej mialem 96GT +zasilacz modecom mc400 i takie cos na pewno nie wystepowalo napisalem tutaj bo nie wiem czy to zasilacz powoduje te zaklocenia czy po prostu cos z grafika i czy to reklamowac ale kiedy obciazam procesor programem orthos to nie widac zadnych zaklocen w obrazie, probowalem juz z druga wtyczka pcix i tez to samo dzieki za wszelka pomoc Edytowane 21 Czerwca 2008 przez peve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Football Fan Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 To tak zwana synchronizacja pionowa, można ją wymusić w panelu sterowania nvidii- zakładka zarządzanie ustawieniami 3d- synchronizacja pionowa. Możesz ustawić żeby było na stałe włączone wtedy pasków nie będzie, ale stracisz trochę na wydajności, w większości gier tego nie widać ale jeśli bardzo ci to przeszkadza to włącz na stałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 to raczej nie to bo wylaczenie tego w panelu nvidia nie powoduje poprawy, zaklocenia sa nadal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Football Fan Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Z opisu wynika, że to właśnie synchronizacja czyli vsync, dodatkowo napisałem żebyś na stałe dał włączone, wyłączenie nic nie zmieni. No ale ktoś ma może inny pomysł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 przed wylaczeniem bylo wlaczone :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Football Fan Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 peve no czyli faktycznie to nie vsync... hmm to dalej podstawowe kroki- spróbować na innych sterownikach graficznych przynajmniej z 2-3 różne sterowniki najlepiej wejdź na guru3d tam jest duża baza oficjalnych i bet. Możesz sprawdzić czy wtyczki karty dobrze podpięte(docisnąć) no i zakładam, że dobrze podłączyłeś 6 i 8 pin bezpośrednio do karty bez żadnych przejściówek przejściówek ? Jak to nie pomoże to niestety trzeba będzie sprawdzić teraz inną kartę u ciebie w komputerze i tego gtsa w innym komputerze niż twój... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 No i dzisiaj zauwazylem u siebie to samo :angry: Nowa grafa (8800gs) i juz takie cyrki, na dodatek kupiona w necie. Nie mam pojecia co to moze byc, wyglada wlasnie tak jak opisal autor tematu. Ale to nie jest problem wylaczonego vsync, to nie sa poziome pasy tnace obraz na poziome plastry. To sa takie polprzezroczyste paski migajace na calej dlugosci monitora, lekko widoczne kiedy obraz jest w ruchu. Ale kiedy zatrzymamy obraz na jednolitym tle to bardzo to widac :/ A i jeszcze jedno, wystepuje to tylko w trybie 3D, w windzie na pulpicie nic takiego nie ma. Nie mam pojecia co to moze byc. Moze uszkodzone gpu? ma ktos jakis pomysl? Podpinalem dodatkowe zasilanie do roznych molexow i ciagle to samo. Zasilacz powinien byc ok bo to fortron350mdn. Prosze o pomoc :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...