Skocz do zawartości
Exelius

Problem Z Komputerem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pewien problem z komputerem, a raczej podczas gry na nim :/

Jako, że głównie gram w grę Lineage 2 chciałbym, żeby też ona normalnie chodziła, a niestety tak nie jest :( Problem polega na tym, że gra strasznie zwalnia np.

Mam ustawione full detale jestem w małym pomieszczeniu i mam 75++ klatek.

A gdy się teleportuje do miasta lub ide trochę poexpic to gra ścina jak głupia grubo poniżej 20 klatek ! Nawet gdy ustawie wszystko na low detal!

Gdy dochodzi do oblężenie zamku to wtedy juz można mówić paciorki czy grę mam ustawioną na full detal czy na max low chodzi tak samo. W czym problem ?

AMD Athlon 64 3500+ (2,2GHz)

MSI K8N Neo4-F (chipset nforce4 ultra)

2x Kingston 1024 mb DDR Ram (podłączone w double channel)

Radeon X800XL

zasilacz Modecom FEEL III 400

Seagate Barracuda 7200.10 250GB, SATA/300, 16MB cache, NCQ

Dodam też, że kolega ma dokładnie taki sam sprzęt z wyjątkiem karty graficznej, zasilacza i płyty głównej

(kolega ma radeona x1950xl, a zasilacz fortrona 400 i płyte główną asusa z chipsetem crossfire)

I nie ma żadnych problemów z grą, gra chodzi mu płynnie, czysto, wszystko jest ok.

Czy problem tkwi w karcie graficznej ?

Wymagania gry:(zalecane)

Intel Pentium 4 2.4 GHz or equivalent AMD processor

1 GB of RAM or more

NVIDIA GeForceFX 5700 or equivalent ATI 3D graphics card or better

12GB or higher

z góry dzięki za pomoc :)

Edytowane przez Exelius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy jesteś na rynku to jak jest z ładowaniem sprzedawców. Pojawiają się szybko, czy raczej pojedynczo? Kolega ma Gf serii 5 do tego starego celerona i śmiga bez problemów, więc z Twoją konfiguracją też powinno być OK. To co pisał przedmówca, jak z prędkościami połączenia z internetem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łącze jest 100% ok (1mb) ...

tylko, że co ma łącze do ilości klatek ? ;/...

rynek no cóż jako, że oficjalny serwer to jest ich dużo ;) generalnie ładuje się po kilka postaci po krótkiej chwilce mam już cały rynek "wgrany" (bez limitu npc)

Edytowane przez Exelius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi