bzyku Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) Witam! No jak w temacie mam problem lekki z temperaturami, moja specyfikacja to MB Gigabyte GA-M55plus-S3G Athlon x2 4400 (Brisbane) ~2,85 Ghz 1,35 V chłodzenie BOX Sapphire Radeon 3850 ~ 730/950 2 Gb DDR II (2x 256 MB ~533, 1x 512 MB ~677, 1x 1Gb ~667) 2,1 V Zasilacz ModeCom feel III 400W + 2 wentylatory do przewiewu obudowy + wentyl z radiatorem na chipsecie I nie wiem może mi się wydaje tylko ale uważam ze temperatury są troszeczkę za wysoki ponieważ przy normalnej pracy gdzie nie zużywam nawet 5% procesora to na obu rdzeniach jest 50 stopni a na płycie głównej 52, zamontowałem jej chłodzenie na chipset ale to samo nie wiadomo czemu =/ przy stresie i procek i płyta sięgają koło 70 stopni. Chciałem z tym prockiem pójść na 3Ghz ale przy takich temperaturach to boje się co by było jakbym mu odpalił 1,45V na 3 Ghz pewno płyta i procek skakały by do 80 =/ Może to być wina jakiś złych ustawień przy O/C ? trochę wątpię =/ czy po prostu z tego sprzętu więcej nie wycisnę i szkoda go kręcić dalej zęby czegoś nie zjarać ? Edytowane 28 Czerwca 2008 przez bzyku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Brisbany maja czujniki temperatury, które wskazują zmyślone wartości, tym sie nie martw. A co co chipsetu, to sprawdź palcem czy radiator jest tylko ciepły czy może parzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzyku Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 No raczej jest bardzo gorący :P 2 sekundy potrzymam palucha na radiatorze i parzy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 to postaw w okolicy wentylator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzyku Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 W 1 poście napisałem że mam na chipsecie wentyl który ma 5000 obrotów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 zdejmij ten pierdzacy wentylatorek i postaraj sie postawic na grafice lub w inny sposób skierować nawiew z wentylatora 80mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aciddrinker Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 tak dla ciekawości podam że jedengo pięknego dnia czujnik wskazywał że procesor jest nagrzany do 120*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Moj tez tak podawal i okazalo sie, ze pasta byla zle polozona. Wyczyscilem, nalozylem jak trzeba i teraz max. jest 54*C. Najlepiej jak mozesz wyczysc wszystko dokladnie, jak czyscisz spirytusem to poczekaj az odparuje, przesmaruj wszystko jak trzeba i powinno byc ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...