Lysyn Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) Kolega ma Asusa Stricker Extreme II na 790 i GTX-a 280 w SLI + zxasilacz OCZ 1000W. Podlaczylismy 2 grafiki w sli i jest problem. Otorz przy uruchamianiu 3dmarka 2006 ( system nowo postawiony, na innych jeszzce nie testowalismy) po sprawdzaniu konfiguracji zaczyna sie uruchamiac pierwszy test i nagle cichutkie pisniecie (pyknięcie?) i komp sie wylącza. Wczasniej na starym zasmieconym systemie bylo to samo i na Vantage przechodzilo pierwszy test i komp sie wylaczal. Stery do plyty zainstalowane, najnowszy directx, stery do grafiki. Moze jakies pomysly? PS. na necie znalazlem tez podobne objawy u kogos na tej plycie "No tak ale co dopiero wysłałem do polski 2x 8800 GTX 320 MB na sprzedaz bo gry wieszały mi sie w SLI gdy grałem np w Lost Planet ni z tego ni owego wyłanczał mi sie komp tak jak by prąd oddcieli". Edytowane 30 Czerwca 2008 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 takie pyknięcie to mi się kojarzy z zadzaiłaniem zabezpieczeń na zasilaczu - może nie daje rady ? 280-ki w sli to jednak już jest potworek i potrzeba do tego agregatu do spawalnictwa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Mozesz poodlaczac co sie da od kompa i luknac co sie bedzie dzialo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 A pojedyncza karta przechodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 takie pyknięcie to mi się kojarzy z zadzaiłaniem zabezpieczeń na zasilaczu - może nie daje rady ? 280-ki w sli to jednak już jest potworek i potrzeba do tego agregatu do spawalnictwa :P280GTX w SLi potrzebują ~600W, a on ma 1kW ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 280GTX w SLi potrzebują ~600W, a on ma 1kW ;)fakt nie dojrzałem tego albo kolega dopisał :P Mozę zasialcz jakiś lewy? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Niestety jakis lewy zasilacz. POdlaczylismy Chiefteca 1000W i i dziala az milo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...