Skocz do zawartości
Gość AppleX

[cpu]nowy Wentylator Do Procka

Rekomendowane odpowiedzi

ja dzisiaj kupiłem noctune NH-U12P oraz wentyl Noctua NF-P12-1300.

Pierwsze wrażenie duże pudło, wszystko ładnie zapakowane, radiator bardzo starannie wykonany, , instrukcja montazu czytelna, pasty z zestawu nie uzywalem bo mam zalmana.. Jedyne do czego można sie przyczepić to do śrubokreta z zestawu 2sruby i sie zjechał :blink:

Dzisiaj pierwszy demontowałem boxa i jednoczesnie pierwszy raz montowałem cooler na s775(wczesniej tylko montowałem na socet A) Instalacja myślę że zajeła mi około 30min głownie dlatego tak długo bo przy okazji wyciagania płyty z obudowy troche przeczysciłem płyte i wnetrze budy.. Do 1szego montażu niezbędy jest demontaż płyty, przykrecenie backplate a potem coolerka... o ile montaż backplate chwile trwa to przykręcenie do niego radiatora to kwestia 30sec łacznie z nałożeniem pasty na procka.. Radiator trzyma się bardzo stabilnie(lepiej niż box z E8400)

Pierwsze wrażenia.. W chwili obecnej procesor chodzi na standartowym ustawieniu 3ghz i na napięciu 1.1v - box chodził na 700obr i więc nie hałasował... Noctuna pod tym względem wypada tak sobie przy 900obr jest cicha ale przy normlanym 1300obr jest dla mnie za głosna...

Wady... Obudowę mam dużą przyzwoicie wentylowaną.. ale przez noctue temp MB wzrosła o jakies 4-5stopni w porównaniu do boxa...

Ogólnie mogę polecić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi