ethernyl Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 cześć, składam kompa, pierwsze części przyjechały, nabyłem od kumpla scythe ninja (tą pierwszą wersję nie rev B). pech chciał że kumpel na wakacjach a nie dołączył mi instrukcji obsługi. to mój pierwszy kontakt z płytami pod lga775 i mam taki problem: nie wiem których części użyć do przytwierdzenia coolera do płyty głównej ;) zgłupiałem bo wszystkie jakoś pasują. w necie trudno znaleźć manuala do tego modelu, są tylko rev B, sprawdzałem obrazki z recenzji też akurat złe ujęcia i nie widać jak montowali. płyta główna to asus p5q deluxe. zerknijcie na tą STRONĘ ten opis a la równanie na dole jest jakiś dwuznaczny. nie mam tej miedzianej płytki bo w zestawie do coolera nie było. podpowiecie mi jak to powinno być zamontowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 hmm, troche mnie rozbawiłeś :wink: bierzesz metalowy backplateprzekladasz przez 4 male otworki srubki, przykladasz całość z tylu plyty, od przodu przykładacz metalowy trzymak, dokrecasz śrubkę, później kolejne, smarujesz proca, kładziesz cooler, i zahaczasz o oczka trzymaków, najlepiej robić to jednocześnie na ukos (trzymaki po przekątnej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ethernyl Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 dzięki ;) przynajmniej dobrze obstawiałem. w każdym bądź razie wierzę głęboko w swój destrukcyjny talent, a kto pyta nie błądzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...