Skocz do zawartości
Jarek_135

Kopia Fuzion

Rekomendowane odpowiedzi

Allegro

Szukam sobie jakiegoś bloczku na gpu i tu przypadkiem na coś takiego trafiłem. Żadnych zdjęc wnętrza. Z zewnątrz ten bloczek wygląda dość solidnie.

Miał ktoś może z tym styczność, jak dobra jest ta kopia o ile w ogóle jest to kopia, czy ktos sobie tylko tak napisał? Wysyłam zapytanie do tego użytkownika allegro, może sam coś więcej powie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spód bloku jest podobny do Prisona jakby kto pytał.

A to główne podobieństwo do Fuziona:

"Ciecz we wnętrzu bloku rozchodzi się promieniście w kierunku narożników spodu do czterech otworów wylotowych znajdujących się w sprayerze/multizapince po czym przedostaje się do topu i otworu wylotowego."

Tyle, że D-Tek nie ma środkowej komory zintegrowanej z zapinką.

EDIT: :oops:

Poprawione ;)

Edytowane przez Cichy_killer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Były właściciel mi odpisał na maila.

Nie wiem, który to pcmax z forum, bo jest kilku, zależnie, jak się to pcmax wpisze, mniejsza. Jakby chciał się pochwalić/wypowiedzieć to pewnie już by to zrobił.

Ale ogólnie napisal mi, że bloczek ma spód od prisona właśnie, a kombinacje z topem, in, out jakby na wzór od d-tek'a. Dodał również, że nic nie planuje i może powstanie kilka sztuk.

Oczywiście na forum są juz srebrzyste plany, ale to kosztuje o ile w ogóle wyjdzie.

Za to taka miedziana kopia byłaby bardzo ciekawa, przede wszystkim, przy korzystniejszym współczynniku cena/wydajność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi