Skocz do zawartości
kama111

Aerocool Extremengine 3t Watpliwosci

Rekomendowane odpowiedzi

czy sythe mugen i karta asusa radeon 4850 zmieszcza mi sie do Aerocool ExtremEngine 3T Czarna. chodzi mi glownie o szerokosci mugena 160 mm a obudowa ma szerokosci 200 z czeka w obudowie jest jeszcze wielki wiatrak i sie boje zeby nie zachaczal o mugena. a jak z radeonem ? czy szerokosci i dlugosc beda odpowiednie do tej obudowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc....będę w domu to sprawdzę(jak nie zapomnę)

ale mam kartę z accelero x1, ona wystaje z 2cm ponad pcb gf8800gt, i jest luz...więc myślę że te 16cm to jest

ogółem wirnik 25cm to lekko wystaje na zewnątrz obudowy(1cm myślę) więc w środku zabiera 2-2.5cm.

a jak mierzyłem na oko po otwarciu obudowy odległość mocowania mobo do krawędzi to jakoś było z 18-19, więc można powiedzieć na styk.

radeon bezproblemowo się zmiesci, jest raptem 1cm niecały dłuższy niż moj 8800gt

ogółem to bardzo przyjemna obudowa i niezastąpiona na upały, jak wiatraki skręce w niej na 30% to powietrze wypadające z tyłu jest tylko ciut cieplejsze od otoczenia...w stresie, no i to z zasilacza - też mu wyraźnie temperatura spadła. Dodatkowo dołożyłem na tył 12cm watrak AC, więc obieg powietrza mam prawidłowy.

ok

wiatrak sięga w głąb na 2.9mm

od PCB płyty głównej do ścianki obudowy jest 17cm(lub 17,5cm ale to max). Czyli 17cm - 3cm = 14 cm a w najlepszym przypadku 14,5.

Dodaj do tego podstawke procka i raczej sie nie mieści mugen.

PS. wysokość czy szerokość?bo jak szerokość...wiatrak (górna krawędź okręgu)zaczyna się praktycznie nad gniazdem cpu u mnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi