Chudy Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Witam wszystkich Posiadam w tej chwili wolno stojący komputer i chciałbym z niego zrobić serwer, ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Jak zrobić żeby mój kolega sobie mógł coś pobrać z tego serwera np.zdjęcia,filmy które tam wrzucę ?? Czy muszę stworzyć serwer ftp?? i jakim programem to zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zarcel Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Mozesz zainstalowac nawet zwyklego xampa czy webserva i tam wrzucac pliki, musisz miec tylko zewnetrzne ip. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Witam wszystkich Posiadam w tej chwili wolno stojący komputer i chciałbym z niego zrobić serwer, ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Jak zrobić żeby mój kolega sobie mógł coś pobrać z tego serwera np.zdjęcia,filmy które tam wrzucę ?? Czy muszę stworzyć serwer ftp?? i jakim programem to zrobić?? Wszystko zalezy od Ciebie i Twoich umiejetnosci. Czy ma to byc tylko i wylacznie serwer w LANie?? Czy w Internecie?? Najlatwiej zrobic serwer FTP (przy Internecie), bo przy LANie, to stawiasz XPeka i normalnie udostepniasz kataogi. Przy FTPie potrzebujesz zewnetrzne IP, badz mozliwosc przekierowania odpowiedniego portu na routerze (wiec dostep do routera). Programow serwerow FTP ktore konfiguruje sie banalnie (Windows) jest duzo. Ja zawsze uzywalem Gene6FTP serwer. Tu masz troche wyboru : http://www.instalki.pl/programy/download/serwery_ftp/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...