Skocz do zawartości
MichalP [xsrx]

w koncu FESTO online :)

Rekomendowane odpowiedzi

juz wiem jak beda wygladaly moje osobiste bloki, jutro ide do festo w gdyni. kurde wypas pelen. pleksa i to.

wiem czemu w whitewater sa 3 warstwy :) zeby uzywac szybkozlaczek :D

nie wiecie moze jaka dlugosc ma wkrecany gwint szybkozlaczki? nie wiem jakiej grubosci musi byc top z pleksy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze super tanio to nie jest ale:

1). 0827433025 Złącze proste wtykowe typu Quick PC 12-1/2 (4 sztuki) 46.44 zł

2). 0827433047 Złącze wtykowe kątowe - L typu Quick PL 12-3/8 (2 sztuki) 31.36 zł

Łączna wartość zamówienia: 77.8 zł

t jeszcze nie tak straszie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ze jestem zupelnie nie kumaty :oops: ale jak tam sie waz wklada, normalnie sie wciaska do srodka tego niebieskiego, czy tam rurke sie wpierdziela jakas plastikowa i na to waz?

i co to znaczy "wielkość nomin. przewodu przyłączeniowego - 12 mm"

chce dac wezyki 12mm srednicy wew - to bedzie ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zewnetrzna...

Przed chwila rozmawialem z Panem z tego sklepu na temat 16mm zlaczek..

Niebawem podam all parametry i zdjecia zlaczki ktora mozliwe ze otrzymam do testow ... zalacze rozne rurki i potestuje szczelnosc przy wzrostach cisnienia od 300 l do 2500l/h

One wytrzymuja do 6 barow :) wiec mysle ze bedzie ok

pozdrawiam serdecznie owego Pana :) ktory sledzac wejscia na www dotarl do naszego forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez nie do konca kumam. Do tego potrzeba specjalnych wezy ze specjalnymi zakonczeniami?

i jakie sa tego zalety, nad zwyklym pcv ze starymi dobrymi cybantami? (poza tym ze sie szybko zdejmuje)

ps tego sie nie uzywa przypadkiem do sprezongo powietrza? nadaje sie to do wody?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjeciach z w/w linka przewody w calosci wchodza do zlaczki. Moje weze maja wymiary 12/18, a wiec chyba jedyna mozliwoscia jest podlaczenie ich tak jak u Morphlinga (dodatkowa rurka). Myslicie, ze to bedzie dzialac?

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm zapraszam tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=19477&start=0 opisalem tam zlaczki festo dosyc dokaldnie , powtarzam jescze raz ze 1/2" to NIE JEST SREDNICA GWINTU , tylko wielkosc gwintu na ktory przypada odpowiednia liosc zwojow , ty zapewne zalozyles ze skoro cal to ponad 25 mm to polowa daje te 12,7 heh :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MichalP zebys sie nie zdziwl 1/2 " to srenica okolo 20 mm ( jak to do bloku upakujesz to powiedz na forum jak ) , no ale jak ci powiedzieli ze to 12,7 mm :)

Zembol a co sadzisz o tej ofercie (konkretnie typ RQSG 1412). Jest to zlacze o gwincie 1/4 cala, czyli ok 13mm (mam racje?) i srednicy otworu na waz 12mm. Jesli dobrze mysle, to idealnie nadawaloby sie do wiekszosci bloczkow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi