Skocz do zawartości
PB782

Audigy Sb0090 I 3x Stereo - Czy To Możliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dziś stałem się posiadaczem Sound Blastera Audigy, model SB0090. Używam systemu Windows Server 2008, po podłączeniu zainstalowałem sterowniki autorstwa daniel_k czyli SBAX_PCDVT_LB_2_15_0004EQ Jakość dźwięku w porównaniu z zintegrowaną kartą Realteka wzrosła masakrycznie. Tonsile 50W dostały takiego kopa, że aż byłem w szoku ile może zależeć od karty dźwiękowej. Wszystko super aż zaczęły się schody kiedy chciałem podłączyć reszte sprzętu.

W starej karcie kiedy podłączałem głośniki to za każdym razem oprogramowanie pytało co to jest czyli miałem do wyboru różne konfiguracje typu słuchawki, głośnik boczny itp.

Miałem w ten sposób podłączone 3 razy stereo czyli kolumy Tonsil 50W wzmacniane wieżą, subwoofer 300W przez wzmacniacz i zwykłe komputerowe słuchawki do grania w CS.

Na starej karcie wszystko działało a tutaj mogę podłączyć jedynie same kolumny pod zielone wyjście. Inne wyjścia nie działają. Mogę włączyć 5.1 ale to również mija się z celem bo pozostałe elementy będą działać jako głośniki boczne - bez sensu.

Czy da się jakoś podłączyć wszystko jako stereo? Nie wiem, może jakieś inne sterowniki? Spodziewałem się, że karta pokroju Audigy spełni moje wymagania bez problemu a tutaj albo 1x stereo albo 5.1.

Głośniki komputerowe typu 5.1 to dla mnie największy syf więc prosze mi nie polecać nawet żadnych zestawów.

Edytowane przez PB782

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi