ponury007 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 witam mój obecny sony 17 calowy dogorywa i czas kupić coś nowego. budżet jak w temacie 900 zł. w zakresie monitorów jestem kompletnym laikiem wiec liczę na was bardzo. monitor bedzie służył głównie do filmów. karta graficzna jaką posiadam to GeForce 6600gt 128mb gddr3 i 1gb ramu. zastanawiam sie czy wybrać 22 cale czy 19 cali?? wiem że zależy to też od odległości z jakiej na niego patrze. ja bede na niego patrzył z odległości 60-70 cm. mam już kilka typów otóż: hp w2207h lg w2252tq-pf samsung 2232bw oczywiście możecie podać swoje, te co wymieniłem wpadły mi w oko z powodu designu i obrazu ale podkreślam że sie na tym nie znam. cz aha no i jak to jest z tymi bad pixelami często to się zdarza w monitorach nowych??? i czy warto wybierać monitory z gwarancją na bad pixele?? i ogólnie czyja gwarancja na monitor jest najlepsza?? pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 witam mój obecny sony 17 calowy dogorywa i czas kupić coś nowego. budżet jak w temacie 900 zł. w zakresie monitorów jestem kompletnym laikiem wiec liczę na was bardzo. monitor bedzie służył głównie do filmów. karta graficzna jaką posiadam to GeForce 6600gt 128mb gddr3 i 1gb ramu. zastanawiam sie czy wybrać 22 cale czy 19 cali?? wiem że zależy to też od odległości z jakiej na niego patrze. ja bede na niego patrzył z odległości 60-70 cm. mam już kilka typów otóż: hp w2207h lg w2252tq-pf samsung 2232bw oczywiście możecie podać swoje, te co wymieniłem wpadły mi w oko z powodu designu i obrazu ale podkreślam że sie na tym nie znam. cz aha no i jak to jest z tymi bad pixelami często to się zdarza w monitorach nowych??? i czy warto wybierać monitory z gwarancją na bad pixele?? i ogólnie czyja gwarancja na monitor jest najlepsza?? pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedź Bierz LG w2252tq-pf sam go posiadam, jest dobry, i gwarancja na wypalone pixele 30 dni rewelacja. A co do filmów, gier, neta, itp. to jest super, jeszcze lepiej wszystko wygląda niż na moim starym 19" CRT, a przyznam się, że będę żałował tego zakupu, ale jednak mnie zaskoczył :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury007 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 dzieki za szybko odpowiedź dodam że jesli sie by coś znalazło za mniejsze pieniądze a przy tym bardzo dobrego to czemu nie :D boje się jedynie że może siedze za blisko dla 22 cali. aha no i jak z kątami i oglądaniem z odległości w tym lg 2252?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 dzieki za szybko odpowiedź dodam że jesli sie by coś znalazło za mniejsze pieniądze a przy tym bardzo dobrego to czemu nie :D boje się jedynie że może siedze za blisko dla 22 cali. aha no i jak z kątami i oglądaniem z odległości w tym lg 2252?? Kąty też dobre, oglądałem ze znajomymi film <3 osoby i ja> i nikt nie narzekał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury007 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 qrde kusi mnie ten hp :P szklana szyba, hdmi, możliwość obracania ekranu tylko nie wiem jak z jakością i trwałością bo to są dla mnie priorytety :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 (edytowane) qrde kusi mnie ten hp :P szklana szyba,No wiesz, szklana szyba dla większości to akurat wada, nie zaleta. Chyba że ktoś jest narcyzem i lubi się przeglądać :wink: Edytowane 7 Lipca 2008 przez Zebius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury007 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 dzieki Zebius...... :P a może ktoś tak poda który lepszy?? dzieki Zebius...... :P a może ktoś tak poda który lepszy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 dzieki Zebius...... :P a może ktoś tak poda który lepszy?? Jak masz ciemno w pokoju to bierz HP, ale jak go zobaczyłem w MM to mi się odechciało, bo miałem go kupić, ale ta szyba mi by bardzo przeszkadzała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Jak masz ciemno w pokoju to bierz HP, ale jak go zobaczyłem w MM to mi się odechciało, bo miałem go kupić, ale ta szyba mi by bardzo przeszkadzała. A ja własnie też ostatnio byłem w MM, oba monitory były postawione obok siebie (HP i LG). Były zapętlone jakieś zdjęcia, wyraźnie było widać, że HP ma żywsze kolorki...zapewne przez tą szybe. Prawdopodobnie oba monitory sa jak najbardziej OK i dla osob lubiących szyby - HP dla ludzi preferujących matowe ekrany - LG :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury007 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 no nic widze że musze sie wybrac do sklepu nie-dla-idiotów i obczaić oba monitorki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek666 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Pozwolicie że wtrące swoje zdanie do rozmowy według mnie to lepiej wziąc LG ze względu na kilka rzeczy Hp ma szybe a to strasznie przeszkadza w jasnych pomieszczeniach i czesto robią sie na niej refleksy i odbicia zwłaszcza przy patrzeniu pod kątem a poza tym kolejnym argumentem premawiającym za Lg jest gwarancja na bad i sub pixele jak jakikolwiek wyskoczy w cięgu 30 dni to wymieniaja monitor na nowy. A co do opinii ze kolory są zywsze w Hp to ja bym sie raczej sprzeczał bo równiez widziałem te oba monitory i uwazam że sa na bardzo podobnym poziomie i dla tego osobiście zdecydował bym się na Lg ale to juz Twoja własna decyzja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury007 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 dzieki wojtek666 też bardziej sie skłaniam w strone lg ale jeszcze musze je live zobaczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Ktos wie jakie panele (A,S,C?) sa w Samsungach 226BW u nas w polsce ? Agito ma ten monitor za 900zl a nie chcialbym wdepnac w totalnego chinczyka ©. Wtedy mozna by polecic taki monitor autorowi tematu jesli jest dobry panel :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Pozwolicie że wtrące swoje zdanie do rozmowy według mnie to lepiej wziąc LG ze względu na kilka rzeczy Hp ma szybe a to strasznie przeszkadza w jasnych pomieszczeniach i czesto robią sie na niej refleksy i odbicia zwłaszcza przy patrzeniu pod kątem a poza tym kolejnym argumentem premawiającym za Lg jest gwarancja na bad i sub pixele jak jakikolwiek wyskoczy w cięgu 30 dni to wymieniaja monitor na nowy. A co do opinii ze kolory są zywsze w Hp to ja bym sie raczej sprzeczał bo równiez widziałem te oba monitory i uwazam że sa na bardzo podobnym poziomie i dla tego osobiście zdecydował bym się na Lg ale to juz Twoja własna decyzja. Bardzo dziwne bo...Bo ostatnio mojej kuzynce w {LG 19"} wypalił się jeden pixel,a więc biore monitor pod pachę i na gware a tam gościu pada że przyjmie ale kiedy pojawią się 3 martwe pixele! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Bardzo dziwne bo...Bo ostatnio mojej kuzynce w {LG 19"} wypalił się jeden pixel,a więc biore monitor pod pachę i na gware a tam gościu pada że przyjmie ale kiedy pojawią się 3 martwe pixele!A jak długo ta kuzynka miała ten monitor? Gwarancja na pojedyncze bady jest 30 dni i to door to door. Mój sprzedawca to potwierdził, dlatego wziąłem LG. Ale może tamten sprzedawca niedoinformowany jakiś. Niech kobitka dzwoni wtedy do LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Bardzo dziwne bo...Bo ostatnio mojej kuzynce w {LG 19"} wypalił się jeden pixel,a więc biore monitor pod pachę i na gware a tam gościu pada że przyjmie ale kiedy pojawią się 3 martwe pixele!Do 30 dni po kupnie wymieniają na nowy - ale w serwisie LG, a nie sklepie w którym kupiłeś. Wszystko jest w karcie gwarancyjnej -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...