Skocz do zawartości
Maciek26

Thomson Speedtouch 330 - Tłumienie Lini

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.. Posiada neostrade 512kb/s i wyzej wymienipny modemik... Z tp konczy mi sie umowa na internet, dlatego chcialbym zainwestowac w cos szybszego, np.2mb/s (na lini tpsa) i tu pojawia sie problem.. Nie potrafie sprawdzic Attenuation (tlumienia linii) aby dowiedziec sie jaki internet moze obsluzyc moja linia telefoniczna.. U kolegi na sagemie parametry adsl mozna zobaczyc poprzez "1 klikniecie" a u siebie na thomsonie nie daje sobie z tym rady... Szukalem juz informacji na ten temat w necie, ale nic nie znalazlem.. Dlatego prosze, POMOZCIE :) Bede bardzo wdzieczny :P

Edytowane przez Maciek26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten programik :) Jest to taka ikonka w ksztalcie kosztki rubika (4 krateczki) jesli sie nie myle ;) tyle ze tam nie widze zadnych informacji na temat lacza... Zielona strzaleczka otwieram menu z informacjami ale sa tam jedynie parametry lacza (predkosc up. i down.) oraz jakies inne info. (np dot usb).. Natomiast Tlumienia i SNR tam niema (przynajmniej ja nic takiego nie widze... nic z rozszezeniem .db) ... Gdzie dokladnie znajduje sie to info? trzeba uzyc jakiegos skrutu/ cos rozwinac??

Edytowane przez Maciek26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

program dr speedtouch

Sorry, mój błąd - ST330 używałem daaawno temu i zapomniałem że nie ma w programie żadnych parametrów linii. Program "DR SpeedTouch" jest na płytce instalacyjnej (tej od neostrady), ale też niewiele pokazuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi