Maciek26 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) Witam.. Posiada neostrade 512kb/s i wyzej wymienipny modemik... Z tp konczy mi sie umowa na internet, dlatego chcialbym zainwestowac w cos szybszego, np.2mb/s (na lini tpsa) i tu pojawia sie problem.. Nie potrafie sprawdzic Attenuation (tlumienia linii) aby dowiedziec sie jaki internet moze obsluzyc moja linia telefoniczna.. U kolegi na sagemie parametry adsl mozna zobaczyc poprzez "1 klikniecie" a u siebie na thomsonie nie daje sobie z tym rady... Szukalem juz informacji na ten temat w necie, ale nic nie znalazlem.. Dlatego prosze, POMOZCIE :) Bede bardzo wdzieczny :P Edytowane 10 Lipca 2008 przez Maciek26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpAceR Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Razem ze sterownikami modemu SpeedTouch 330 instaluje się program "SpeedTouch USB Diagnostic" - tam znajdziesz informacje o SNR i tłumieniu. Bardzo przybliżone, ale zawsze to coś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek26 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) Mam ten programik :) Jest to taka ikonka w ksztalcie kosztki rubika (4 krateczki) jesli sie nie myle ;) tyle ze tam nie widze zadnych informacji na temat lacza... Zielona strzaleczka otwieram menu z informacjami ale sa tam jedynie parametry lacza (predkosc up. i down.) oraz jakies inne info. (np dot usb).. Natomiast Tlumienia i SNR tam niema (przynajmniej ja nic takiego nie widze... nic z rozszezeniem .db) ... Gdzie dokladnie znajduje sie to info? trzeba uzyc jakiegos skrutu/ cos rozwinac?? Edytowane 10 Lipca 2008 przez Maciek26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 program dr speedtouch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpAceR Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 program dr speedtouchSorry, mój błąd - ST330 używałem daaawno temu i zapomniałem że nie ma w programie żadnych parametrów linii. Program "DR SpeedTouch" jest na płytce instalacyjnej (tej od neostrady), ale też niewiele pokazuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...