Skocz do zawartości
tasiek

macie pojecie jak rozwiazac klej dwuskladnikowy zalmana?

Rekomendowane odpowiedzi

mam nielada problem

jest jakis w miare skuteczny sposob na usuniecie skeju dwuskladnikowego zalmana (takie dwie strzykawki A i B)

jest juz twardy i niezle siedzi a musze sie go za wszelka cene pozbyc z chipow na karcie graficznej

macie jakies pomysly?

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nielada problem

jest jakis w miare skuteczny sposob na usuniecie skeju dwuskladnikowego zalmana (takie dwie strzykawki A i B)

jest juz twardy i niezle siedzi a musze sie go za wszelka cene pozbyc z chipow na karcie graficznej

Jak odrywałem bloki przyklejone tym specyfikiem pomocna mi była lodówka a konkretnie zamrażalnik.

Po jakiejś godzinie mrożenia bloki w miare łatwo odeszły.

Co do czyszczenia... hmmm może jak dłużej pomrozisz to klej całkiem skruszeje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z ta gwarancja masz racje

bo sytuacja wyglada tak

zapackalem zlekka pasta nozki od pamieci i jest jeszcze troche tego kleju dookola

pasta niby przewodzi prad (co sie dowiedzialem po fakcie i juz wiem na cale zycie ) a karta czasami dziala ok , a po paru minutach zaczynaja sie jakies fatalne bledy na obrazie

jakby mis ie udalo ja wyczyscic to moze na gwarancje

a moze da sie jakos dokladnie paste usunac?

dzikeki

ge-f 2 Ti jest calkiem fajna szczegolnie jak nie mam kasy na nowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do usuwania kleju juz po zdjecu z powierzchni to robilem to only papierem sciernym, ale bardzo delikatnie do pewnego miejsca zeby nie przesadzic, a co do usuwania pasty to robie to z powodzeniem izopranolem wysokiej czystosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...