Skocz do zawartości
Conti

Coolermaster Centurion 590

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję w miarę porządnej obudowy. Poczytałem na temat paru sztuk, najbardziej podeszła mi CoolerMaster 690.

Ale usb itd na górze stanowią zdecydowaną wadę.

Stąd pomyślałem o Centurion 590 - niby wiele podobnych rozwiązań plus odpowiadające mi umieszczenie usb.

Ale to nie to samo co 690, opinii o niej też za dużo nie ma. Może ktoś miał ją w rękach. Czy jest to przyzwoita obudowa ?

Myślałem też o Centurion T05 i Centurion 534 Plus - opinie są skrajne od przychylnych do negatywnych :-( .

Gigabyte Triton 180 - też by mi odpowiadała, ale niewiele o niej znalazłem.

Sharkoon Rebel 9 - jeśli zamiast 4xusb byłoby 2xusb + firewire - a tak to ....

P.S.

Troszkę uzupełnię - w obudowie zależy mi na prostym przodzie, okno nie potrzebne, usb + firewire na przodzie (nie bok/góra), minimum 4 zatoki 5,25" chociaż wolałbym 5 -> 2 napędy dvd + 2xhdd w wyciszaczach. Drzwiczki - obojętne, byleby "proste". Obudowa stoi na biurku.

Strasznie spodobał mi się patent z umieszczeniem zasilacza / płyty jaki jest w CM 690 / 590.

Tutaj dodatkowe pytania - mam zasilacz Seasonic sII-380W, kable 24pin i 4 pin 12V mają po 50 cm - czy wystarczy ta długość ?? Płyta Gigabyte EP35-ds4 - gniazdo 24 pin przy tylnej krawędzi raczej w części górnej + 8pin obok socketa.

P.S.2

Cyżby nikt nie miał w rękach cm 590 ??

:-(

Drogą losowania będę wybierał pomiędzy

Gigabyte Triton 180 a CM Centurion 590

Centurion T05 - z przodu ma wentyl 80 -> dyskwalifikacja.

Centurion 534 - ponoć nie ma firewire -> dyskwalifikacja.

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi