Conti Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) Poszukuję w miarę porządnej obudowy. Poczytałem na temat paru sztuk, najbardziej podeszła mi CoolerMaster 690. Ale usb itd na górze stanowią zdecydowaną wadę. Stąd pomyślałem o Centurion 590 - niby wiele podobnych rozwiązań plus odpowiadające mi umieszczenie usb. Ale to nie to samo co 690, opinii o niej też za dużo nie ma. Może ktoś miał ją w rękach. Czy jest to przyzwoita obudowa ? Myślałem też o Centurion T05 i Centurion 534 Plus - opinie są skrajne od przychylnych do negatywnych :-( . Gigabyte Triton 180 - też by mi odpowiadała, ale niewiele o niej znalazłem. Sharkoon Rebel 9 - jeśli zamiast 4xusb byłoby 2xusb + firewire - a tak to .... P.S. Troszkę uzupełnię - w obudowie zależy mi na prostym przodzie, okno nie potrzebne, usb + firewire na przodzie (nie bok/góra), minimum 4 zatoki 5,25" chociaż wolałbym 5 -> 2 napędy dvd + 2xhdd w wyciszaczach. Drzwiczki - obojętne, byleby "proste". Obudowa stoi na biurku. Strasznie spodobał mi się patent z umieszczeniem zasilacza / płyty jaki jest w CM 690 / 590. Tutaj dodatkowe pytania - mam zasilacz Seasonic sII-380W, kable 24pin i 4 pin 12V mają po 50 cm - czy wystarczy ta długość ?? Płyta Gigabyte EP35-ds4 - gniazdo 24 pin przy tylnej krawędzi raczej w części górnej + 8pin obok socketa. P.S.2 Cyżby nikt nie miał w rękach cm 590 ?? :-( Drogą losowania będę wybierał pomiędzy Gigabyte Triton 180 a CM Centurion 590 Centurion T05 - z przodu ma wentyl 80 -> dyskwalifikacja. Centurion 534 - ponoć nie ma firewire -> dyskwalifikacja. Edytowane 14 Lipca 2008 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...