vENiZE Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) Witam Właśnie zakodowałem sobie filmik przez AutoGK i szczerze mówiąc nie jestem zadowolony z efektu. Scenowe DivXy (film ~90min - 2x700MB) wyglądają elegancko nawet po upscale'ingu (chyba tak zwie się zjawisko sztucznego podnoszenia rozdzielczości?) do 1080p na 42". Natomiast mój filmik wygląda bidnie. Polegałem na domyślnych ustawieniach, ale tam w sumie i tak nic nie mogę zmienić. Źródło to oryginał DVD9, więc jakość bez zarzutu. Czy kodując film przez AutoGK uzyskujemy gorszej jakości film, niż przy użyciu innego programu (takiego, gdzie sami byśmy wybierali szczegóły)? Czy Neroski Recode lub np. DVDx dałby lepszy efekt? Jak najlepiej zripować film DVD do dwóch plików 700mb? Edytowane 14 Lipca 2008 przez Vidi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 a sprawdź w Gordian Knot (nie Auto), tam masz wolną rękę co do konfiguracji, no i kompresuj do XviD ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 FairUse Wizard ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 MeGUI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...