andrew9310 Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) Witam! Mam palący problem. Posiadam sobie komp: MSI k9a2 cf-f Athlon x2 4200+ Patriot LLK 2x1GB Palit GF 8600GT Do dnia dzisiejszego wszystko działało normalnie. Postanowiłem sobie trochę popodkręcać. Z grafiką poszło ok, dałem lekko 50mhz na rdzeń i 70 na pamieci. Potem postanowiłem zobaczyć co to takiego AMD OverDrive, używałem TYLKO funkcji basic (daje sie suwakiem od 0-10) doszedlem na chwile do 8 ale wróciłem do 4 bo wolałem bezpieczniej, a potem i tak wróciłem do 0, bo po co mi 20mhz więcej, heh. Potem patrzę, że mam tylko 1GB pamięci, coś jest nie tak. Zacząłem bawić się w przekładanie modułów. doszedłem do następujących wniosków: Obojętnie który moduł gdzie wsadze (mogą być 2 razem) zawsze widzi tylko jeden, ale na slocie "wczesniejszym" (jak mam na 1 i 3 to widzi 1, jak na 3 i 4 to 3 itd. Resetowałem BIOS ale to nic nie dało. O co może chodzić? A, dodam, że podkręcałem na XP, mam też vistę, ale i tu widać 1gb, podobnie jak w BIOSIE. Proszę, POMOCY! Edytowane 15 Lipca 2008 przez andrew9310 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilSWAT Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Możliwe, że 1 kość nie łączy, gdyby była uszkodzona, to płyta by raczej z taką kością nie wstała.. Spróbuj, może update biosu pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...