Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

zepsuły mi się głośniki a że mam dobry radiomagnetofon z dobrymi głośnikami chciałbym w ten sam sposób(przez dwa czincze,prawy oraz lewy) połaczyć komputer z radiomagnetofonem aby uzywać go w zastępstwie głośników dopuki nie uzbieram na nowe. Komputer jest uziemiony(gniazdko z bolcem)natomiast radiomagnetofon nie bo jego wtyczka nie ma otworu na bolec.

nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat, czy to wogóle jest bezpieczne dla sprzętu.

Tyle że słyszałem że jak naprzykład podłacza się telewizor do komputera to z powodu róźnicy napięć, zgromadzonych ładunków elektrycznych może dojść do uszkodzenia któregoś z urządzeń. Jak to jest w przypadku radiomagnetofonu podłaczonego do komputera? Czy można spokojnie podłączyć tak i nic się nie uszkodzi?

ps. nie wiem czy nie lepiej pasowałoby by do działu elktronika, jak tak to przenieście

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączanie jak do każdego innego urządzenia. Twoje głosniki też pewnie nie miały uziemienia. Sprzęt audio też zazwyczaj nie ma wtyczek z uziemieniem, telewizory również, więc nie wiem w czym kłopot. :>

Edytowane przez truman20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam podłączony komputer do takiego starego radiomagnetofonu - wtyczki jak i u ciebie (chyba zawsze są takie... chyba, że się z ałdiofilskich sieciówek korzysta) i nie ma żadnych problemów ;) Śmiało możesz podłączać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi