L.Viadro Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Już byłem zdecydowany na ASUSa i845PE i zobaczyłem na stornie Komputroniku takie coś: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5848 No i teraz nie wiem... co mam brać? Czy z tymi SiS'ami są jakieś problemy? Bo rozumiem że oprocz tego to same zalety (dual DDR itd). Czy może mimo wszystko PE jest wydajniejszy? Bo chciałem dziś kupić sobie pamięc i teraz nie wiem czy brać jedną 512 do PE czy kupic dwie 256 do SiS655 na Dual'u... Pomóżcie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Chodzi mi o wydajnośc ale nie za cene ciągłych problemów ze sprzętem (nigdy nie miałem styczności z SiS'ami...).Czytam właśnie zxe ten SiS to odpowiednik E7205 tyle że obsługuje Dual 400,ja myślałem ze 7205 obsługuje max 266? Reasumując: CO WYBRAĆ??? Cche mieć stabilną platforme ale wydajną... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Widzialem testy sis655 i byl lepszy od tego i845, a do tego sis655 obsluguje dual ddr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Mój kumpel ma GA-SQ800 i jest bardzo zadowolony - przekręcił Celka 2.0 na 3.28 - jedyna wada jak dla mnie to regulacja Vcore w biosie - jest możliwość tylko podniesienia +0.1V (przy tym celku) a w EasyTune chyba już +0.2V :| - tak poza tym to płyta ma niezłą wydajność nawet w trybie SingleDDR - kumpel wylądował na 4 miejscu w CCR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom0000 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Z sisami jest tak, ze problemy z driverami wychodza w trakcie zaawansowanego uzywania. Moze sie okazac , ze jakas gra chodzi wiele wolniej. Czasami da sie system skonfigurowac i ten problem rozwiazac , a czasami trzeba czekac na nowe drivery do chipsetu i miec nadzieje ze problem bedzie poprawiony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Tak się składa że ostatnio miałem do dyspozycji do testów tego Gigabyte GA-SQ800 Ultra na SIS 655. Co mogę powiedzieć....płyta jest świetna :!: Nie miałem żadnych problemów z instalacją systemu, a zazanczę że nie instalowałem żadnych nowych sterów do Sisa (bo nie miałem cdka :D ) tylko leciełem na driverach z Windy XP. Wszystko chulało jak należy. Porobiłem kilka testów w DualDDr i mam kilka screenów z 3dmarka, Sandry, Cachemema, Pc Marka2002. Dla przykładu test Memory z Sandry 2003: Magistrala 133, pamiątki na sztywno DDR333 bySPD 2x256 Kingston HyperX DDR370: Int Buff: 3319 Float Buff: 3320 Na procu wyciągnąłem P4 2.4@2.9 1.65V (więcej nie próbowałem bo proc był nie moj :( ) Pamiątki śmignęły na DDR400 2.6V 2-6-2-2 (płyta ma Vmem tylko +0.1V :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 zapomniałem dodać że mnie podkręcanie nie interesuje bo sie na tym nie znam :oops: Mnie interesuje jedynie STABILNOŚĆ i WYDAJNOŚĆ Własciwie to na czym polega to Dual Channel i co daje? Jaki jest wzrost wydajności? Z tego co pamiętam to kiedyś SiS miał problemy z AGP (trzeba było coś tam instalować).Ja mam Radka 9500Pro i jak ma sie okazac że są jakieś problemy to dziękuje bardzo. Sprawa jest pilna bo jutro chciałem już kupic pamiątki a dalej nie wiem czy wziąc jedną 512 do i845PE czy 2x256 do tego SiS'a. Ja chce po prostu wszystko podłączyć, zainstalowac i grać! Miałem już sporo problemów z Athlonami i teraz chciałem spróbować z Pentium a nie chce wydać kasy na marno. A tak przy okaazji żeby nie zakłądac nowego topica to pare pytań: 1- jakie pamiątki najlepiej wziąc? Kingston, Infeon, Samsung czy Corsair? Przypominam że nie interesuje mnie podkręcanie, chodzi mi o wydajność 2- czy wydajnośc DDR400 nadal jest znikoma w porównaniu do 333? Czy może w Dual Channel warto wziąć 400? 3- jakbym brał twardy to rozumiem że mam brac Caviara 80GB z 8mb keszu? z góry dzienx za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Jezeli nie chcesz podkrecac to po co Ci DDR400 ? Nie ma zadnej roznicy miedzy pamieciami DDR333 a DDR400 jezeli proc chodzi na FSB133 lub 166. Corsairy sa najlepsze. No i WD aka caviar da best :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Ale nadal nikt mi nie wyjasnił na czym polega Dual Channel i jaki jest wzrost wydajności :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...