toolpusher Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) Zbynia: Sprawa nie była prosta. Wykres jest tylko 1 i wszystkie znaki na niebie pokazują że winda widzi 1 rdzeń tak jak wszystkie inne programy. Temperaturę na procku mam około 40stopni spoczynek i 48 stres więc trochę mało. Cooler to Freezer Pro. Blade: Po podmianie pliczków system się nie podniósł. Chyba czeka mnie reinstalka. Ciekawe co zrobię jak przeinstaluję XP i będzie to samo? Jakieś inne propozycje? Acha gdzie jest ten gawędziarz co mówił że rdzenie można wyłączać w BIOS'ie? Edytowane 19 Lipca 2008 przez toolpusher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Jeden rdzeń uwalony i tyle, ewentualnie mobo. Wsadź proca na inną mobo i wszystko będzie jasne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolpusher Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Jeden rdzeń uwalony i tyle, ewentualnie mobo. Wsadź proca na inną mobo i wszystko będzie jasne :DŚciągnąłem program Intela i do identyfikacji Proców i pokazuje że obydwa rdzenie chodzą - nie wiem czy to jest wiarygodne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doom Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Mi jeden rdzeń wcięło w moim PDC 2180 jak go podkręciłem za mocno, tzn. mam słabą sztukę i teraz chodzi na 2800Mhz na 1.42V, na 3000Mhz zero stabilności, ale jak dałem FSB 315x10 to odziwo wstał i niby był stabilny, ale był widoczny tylko jeden rdzeń. CoreTemp i CPU-Z widziały na 100% tylko jeden rdzeń, nie wiem jak było w windzie, wszystko chodziło tak, jakbym miał faktycznie tylko jeden rdzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolpusher Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 JA nigdy nie kręciłem proca - zawsze chodził na default. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Jeden rdzeń uwalony i tyle, ewentualnie mobo. Wsadź proca na inną mobo i wszystko będzie jasne :Dbuhahahah -to by nie wstal......... reinstal pomoze o ile w biosie nie ma wlaczonego jakiegos ograniczenia (niektore z wczesnych plyt mialy) do amd tez byl opis jak uruchomic gdyby pokazywal jeden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 łatwo sprawdzić czy to problem z systemem. ściągasz sobie DLS ( http://www.damnsmalllinux.org/ ) i w konsoli poleceniem cat /proc/cpuinfo sprawdzasz ile rdzeni widzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolpusher Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 łatwo sprawdzić czy to problem z systemem. ściągasz sobie DLS ( http://www.damnsmalllinux.org/ ) i w konsoli poleceniem cat /proc/cpuinfo sprawdzasz ile rdzeni widzi.Ściągnąłem na DSL ale nie umiem się nim posłużyć bo przy instalacji nie ma opcji Live CD. Jak się w końcu zainstaluje (pisze że okrojona wersja) próba wpisania cat/...... nie daje nic chyba że ja coś źle robię. Ściągam teraz całe Ubuntu 8.04. Zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 (edytowane) przy instalacji na ekranie z opcjami bootowania wystarczy enter i powinien się odpalić livecd... zresztą Ubuntu też będzie dobre ;) Edytowane 20 Lipca 2008 przez _Dugi_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Poszukaj w Biosie ja na swoim Gigabycie mogę wyłączyć jeden rdzeń u mnie zwie się to HT (to co w P4 bylo :P ) coś tam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Poszukaj w Biosie ja na swoim Gigabycie mogę wyłączyć jeden rdzeń u mnie zwie się to HT (to co w P4 bylo :P ) coś tam :DHyperThreadingu w C2D nie ma i to nic nie daje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 u mnie nie widzialo dwoch rdzeni kiedy dolozylem drugie 2G pamieci, pozamienialem slotami kosci i wrocilo do normy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolpusher Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Witam ponownie, Chciałbym wszystkim podziękowac za pomoc i cenny czas. Na skutek prób naprawienia problemu spowodowałem całkowity crash Windy. Po reinstalce wszystko ustąpiło jak ręką odjął. Wszystko jest x2. Dziękuję i pozdrawiam. Dla zainteresowanych ponawiam pytanie: Gdzie w BIOSIE można wyłączyc rdzenie/rdzeń? W moim AMI nie znalazłem lub nie wiem a podobno jest (choc ja nie wierzę). A pojawiło się tu kilka takich sugestii. -- Piotr Klęba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 (edytowane) HyperThreadingu w C2D nie ma i to nic nie daje...Ja pisałem jak się zwie i ze mam a nie ze to występuje i działa jako owa technologia :P np PL tez mam jakoś dziwnie nazwane :P jak to wyłączyłem to odrazu sys widział jeden rdzeń :D ach te GB :P Edytowane 26 Lipca 2008 przez Ns5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...