Wojtek199 Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 (edytowane) Kupiem Laptopa na allegro. Koleś powiedział że bateria w nim trzymie 30 min. Po podłączeniu zasilacza do laptopa zapala się dioda z przodu od ładowania bateri, świeci i po chwili zaczyna mrugać na zielono - czerwony kolor. W biosie w funkcji ,, Smart battery auto-learning'' pisze tak Primary batery: Batery malfunction! (cannot get battery model). Co to znaczy? co mam zrobić? Czy bateria do wymiany? Prosze o pomoc i z góry dziekuję. Model bateri4834T Edytowane 23 Lipca 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Coś z elektroniką baterii może byc nie tak albo z modułem płłyty gł odpowiedzialnym za kontakt z akumulatorem, spróbuj na innej baterii uruchomić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek199 Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Problem w tym że nie posiadam innej baterii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 (edytowane) A nie masz na to jakiejś gwarancji ?? Albo żądaj poprostu wymiany towaru na sprawny powołując się na niezgodność towaru z umową albo zwrot gotówki Ps. Poprawiłem nazwę tematu, bo był błąd Edytowane 23 Lipca 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek199 Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Kupiłem tego laptopa używanego na allegro. Dostałem go w poniedziałek i od tego czasu sprzedający ma wyłączony telefon bo jest na wakacjach. Może kupić nową baterię na allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Baterie kupić zawsze możesz bo wg to w jej elektronice leży właśnie problem, ale ja bym kolesiowi nie darował jak w tresci aukcji było że 30min trzyma to tyle ma być i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek199 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Witam! No nie daruje mu tego ale on dopiero wraca za 2 tygodnie i ma cały czas telefon wyłączony! A nie da sie jakoś zresetować tej bateri czy coś w tym stylu? Po naciśnięciu na przycisk na bateri gdzie pokazuje stan naładowania to żadna kontrolka nieświeci. Może naładować ją bezpośrednio bez laptopa? tylko do jakich pinów podać prąd? Dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 po 1 - jeżeli bateria trzyma 30min to oznacza, że jej żywot dobiega końca - koleś nie musial mieć złych intencji - złośliwość rzeczy martwych - wczoraj trzymała, dzisiaj już nie! po 2 - powinieneś się z tym liczyć kupując używanego laptopa. po 3 - co Ci da bateria trzymająca 30min? chyba niewiele, wystarczy na przeniesienie laptopa z gniazdka do gniazdka, żeby nie napisać z pokoju do WC'ta po 4 - wszelkie restarty elektroniki, regeneracje na nic Ci się zdadzą - zużyły się już składniki chemiczne baterii i nic tego nie zmieni, nic imi nie pomoże. Regeneracja wychodzi drożej od zakupu nowej na allegro. jest tutaj wiele tematów o zakupie używanego laptopa kontra najtańszej nówki, więc bez lamentu w twoim przypadku musisz do ceny imprezy doliczyć kolejne 200zł życie jest okrutne peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek199 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Witam! Przeczyściłem troche styki i zadziałało!! Bateria sie ładuje. Ale naładuje ją do pełna i gdy włącze laptopa na baterii to dochodzi tylko do momentu gdy zaczyna coś wyświetlać na matrycy i sie wyłącza. Wychodzi na to że Bateria do wymiany! Dziękuję za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...