bruce Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Ja zrobilem sobie sam....jedyne koszty to standardowy kabelek + tasma izolacyjna, ktora mialem w domu. :) Mozna i tak, ale poloz obok sie bie orginalny okragly i ten tasmowany, to mozemy pogadac o estetyce i wygladzie. Sam mialem swoj pierwszy kabelek okragly hand made (nawet 2) ale jak je szlag trafil po tygodniu czy dwoch, to kupilem sobie gotowe. I do dzis nie zaluje. mi winda wywalala przy ladowaniu blad sprzetowy........... rozebralem calego kompa, pomalowalem mostki jeszcze raz...... <font color="#FF0000">[ciach!]</font>...... i co sie okazalo? ze moj okragly kabelek hand made sie zjebal :/ ale bylem w.<font color="#FF0000">[ciach!]</font>!!!!!!!!!!!!!! myslalem, ze sie pochlastam :/ reinstalowalem wszystklo.... w sumie wyszlo kilka godzin no i kupilem gotowca ;p Fakt, ze podczas roboty zwalilem jedna tasme (za malo browarka :lol:), ale jak narazie dziala...zobaczymy jak dlugo :? widzisz....ja tez zwalilem tylko jedna....tak mi sie wydawalo..... :/ widac zle mi sie wydawalo...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Na tanie kable nie ma co wydawac kasy. Bedziesz mial taki sam efekt jak sam zwiniesz taśmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Na tanie kable nie ma co wydawac kasy. Bedziesz mial taki sam efekt jak sam zwiniesz taśmy. Czlowieku, ty jestes slepy czy gorzej ? Piszesz wszedzie bzdety ze sie scyzryk otwiera, masz ty wogole kompa i widziales go kiedys w srodku ? Bo po twoich postach mozna sadzic ze niekoniecznie. Jezeli masz do powiedzenia tylko takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly, to zapraszam na Osla Laczke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 OMG - reed take it easy, 1 raz chyba widze taka irytacje z twojej strony :D sorry za ot ( no zdarza sie ;p ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Na tanie kable nie ma co wydawac kasy. Bedziesz mial taki sam efekt jak sam zwiniesz taśmy. To sprobuj go cwaniaczku zwinac 8O Byl gdzies w necie polski test okraglych kabli. Roznica wydajnosci miedzy noname a CoolerMasterem jest nieznaczna (nie wiem skad wziales swoje tanie kable ze sa takie zle), ale zawsze taki zbija temp. w budzie o 1-2C :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Na tanie kable nie ma co wydawac kasy. Bedziesz mial taki sam efekt jak sam zwiniesz taśmy. fakt...lepiej pojsc do sklepu ibma i kupic zwykle tasmy za 200 zeta, nieprawdaz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 A co sadzicie o tym? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11757347 Koles chce sprzedac zestaw (2xhdd (90cm!!!)+1fdd) za niecale 100 95 chyba,nie pamietam dokladnie.Jak myslicie?Oplaca sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 A co sadzicie o tym? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11757347 Koles chce sprzedac zestaw (2xhdd (90cm!!!)+1fdd) za niecale 100 95 chyba,nie pamietam dokladnie.Jak myslicie?Oplaca sie? hmm w tym linku to ja widze tylko 1x kabel hdd http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12048968 ma 1xhdd i 1xfdd ale FDD 48cm i HDD 90cm :?: :?: :?: jesli potrzebne ci sa takie dlugie kable to czemu nie (chociaz cena jest zdeczko za wysoka). u mnie np fdd mam dlugosci chyba 10cm a do hdd tez starczaja zwyklej dlugosci (akurat taki mam uklad w budzie ze od samego spodu - z raida - mi starcza do hdd :) ) mnie sie najbardziej podobaja te przezroczyste ktore ma takze reed :) w przyplywie gotowki na pewno sobie kupie (3 albo 4 sztuki potrzebuje :( ) do tego jeszcze wzialbym kabelek okragly do fdd ale nigdzie nie widzialem takiego ultra krotkiego a tych dlugasnych przeciez nie bede zwijal bo mi grubosc wyjdzie wieksza niz szerokosc zwyklej tasmy ktora mam obecnie :wink: update: czy te 90cm to nie zdziebko za duzo? nie pamietam jaka jest max dlugosc kabla przy ktorej nie ma zaklocen ale chyba bylo to mniej niz 90cm? ktos pamieta ile wynosi bezpieczna granica? wydawalo mi sie cze juz 60cm jest ta granica... niech ktos przypomni ile to bylo bo ja ostatnio za malo masla jem :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 JA w big towerze musze podlaczyc cdrw z hdd i dvd z hdd wiec musze miec takie dlugie.Co do ceny to gadalem z kolesiem.Kable wygladaja na estetyczne i dobrze zrobione.Moze juz ktos ma takie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 JA w big towerze musze podlaczyc cdrw z hdd i dvd z hdd wiec musze miec takie dlugie.Co do ceny to gadalem z kolesiem.Kable wygladaja na estetyczne i dobrze zrobione.Moze juz ktos ma takie? zwroc uwage na odleglosci miedzy wtyczkami - bo moze sie trafic ze beda za male (pewnie sam dobrze o tym wiesz, ale lepiej zapytac sprzedajacego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Ad1. WLASNIE PRZYPOMNIEJCIE JAKA BYLA TA GRANICA BO NIE WIEM CZY MAM JE KUPIC Ad2. Dobrze dzieki ze przypomniales ;) sam o tym nie pamietalem :) Zaraz wysle maila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 gdzies widzialem okragle kable przezroczyste ktore w srodku mialy jeden swiecacy kabelek owiniety wokol reszty kabli. moze ktos widzial? moze ktos wie ile to kosztuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...