Skocz do zawartości
Vash

Integracja Programów Z Płytą Instalacyjną Windows Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wyedytowałem już sobie trochę instalkę XP nLite'm, lecz pragnę jeszcze z nią zintegrować kilka programów (Firefox, Thunderbird, Odtwarzacze muzyki, filmów, itp.).

I tu jest problem: nie wiem jak mam się za to zabrać. W nLite nie doszukałem się takiej opcji, jeśli jest, to proszę, wskażcie ją ;]

Jeśli nie ma to czy da się to zrobić jakimś programem, czy pozostaje jakaś ręczna edycja plików? Wiem, że to jest możliwe patrząc chociażby na Windows XP Pro Speed 2008. Jest tam zintegrowanych sporo aplikacji... Tylko nie mówcie, żebym sobie to zainstalował, po prostu wolę mieć swoją własną instalkę, na której jest tylko to, czego chcę ;]

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm nie wiem

widzialem tam wpradzie opcje add your files moze tam ??

ja to jednak wole sobie zrobic obraz dysku ze swiezym systemem i zainstaowanymi progsami jakie chce acronisem nagrac acronisa na cd obraz dysku na dvd

zbootowac acronisa i odtworzyc obraz

zalety:

zero instalacji os'u

zero instalacji softu

zero instalacji driverow

takie przywrocenie trwa max 10 minut (mi sie przywraca w niecale 5 minut a instalacja xp zajmuje wieki bo ponad godzine)

wady:

nie wiem czy by poszlo na innym kompie niz na ktorym byl instalowany xp podejzewam ze kwestia sterownikow bo kazdy komp ma inne bbechy

ale jakby nie isntalowac driverow to by pewnie lyknelo :)

ale co kto woli :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działało by, ale najpierw i tak trzeba zrobić instalacje systemu, sterowników i programów. Dopiero wtedy zrobić backup acronisem (i zapisać na innej partycji, lub nagrać na płytę DVD) + płytę startową acronis i wtedy można dysk formatować nie bojąc się o utratę danych.

Lub kupić nowy dysk... http://www.sklep-pc.pl/1422_Acronis_Migrate_Easy.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi