-=YoGi=- Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Swiftech ma większą średniceno tu sie akurat domyslam, swif ma 10mm a feser? jak 9 to chyba nie byloby tak zle, zwlaszcza ze sa katowe zlaczki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 a co sadzicie Panowie o bloku na cpu Koolance CPU-340?? godny uwagi?? strasznie spodobal mi sie od strony wizualnej a cenowo nie jest zle mysle jeszcze o zakupieniu bloku na chipset topu na pompke i w przyszlosci tj na swieta bloku na grafike spodobal mi sie styl tej marki calosc mi pasuje do mojego x48bt2:) pytam bo zdziwila mnie dosc niska jak na te marke cena tego bloku na allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 a co sadzicie Panowie o bloku na cpu Koolance CPU-340?? godny uwagi?? strasznie spodobal mi sie od strony wizualnej a cenowo nie jest zle mysle jeszcze o zakupieniu bloku na chipset topu na pompke i w przyszlosci tj na swieta bloku na grafike spodobal mi sie styl tej marki calosc mi pasuje do mojego x48bt2:) pytam bo zdziwila mnie dosc niska jak na te marke cena tego bloku na allegro...najwydajniejszy to on nie jest, ale jak za dobra cene, to czemu nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 ponoć cały jest miedziany więc niskie ryzyko niespodzianek wady? nierozkręcany [ponoć] ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Feser ma 9mm jak i Bitspower. Tylko że zakładając wąż Tygona 9,5x12,7mm na złączki Fesera, można go ściągnąć ręką. Na złączkach Bitspower Tygon świetnie się trzyma. Widać że Feser wymusza stosowanie swojego węża 10/13. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Feser ma 9mm jak i Bitspower. Tylko że zakładając wąż Tygona 9,5x12,7mm na złączki Fesera, można go ściągnąć ręką. Na złączkach Bitspower Tygon świetnie się trzyma. Widać że Feser wymusza stosowanie swojego węża 10/13.no narazie mam feserka, wiec pewnie bedzie sie trzymal, ale widze ze sobie polecieli w kuli troche... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 no narazie mam feserka, wiec pewnie bedzie sie trzymal, ale widze ze sobie polecieli w kuli troche...Dokładnie mam obie złączki i sprawdzałem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Co prawda Bitspower tak na prawde nie wkrodczył jeszcze na dobre na polski rynek ale oto przedsmak oferty ww firmy sexy nie ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ups Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Ten zasilacz chłodzony wodą to zasiłka od koolane-a i tu pytanko czyli bitspowerki złączki pasują do bloczków od koolanca, bo jak wiadomo orginalne złączki od koolance maja płytki gwint??? Może Ty Malik wiesz ? Szczególnie chodzi mi tu o high-flowy 1/2'' choinki od bitspowera czy wejdą ma bloki np na nb/sb od koolance? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Zlaczki koolance maja jeszcze bardziej krotszy gwint niz BP. Ale sadze nie powinno byc problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Kolejna nowosc w coolingu :) Złączka prosta NK12 G1/4 KOOLANCE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 no cena powala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Moze i powala, ale wlasnie tego mi brakowalo do przesiadki na grubszy wezyk :) Cos mi sie zdaje ze chyba zakupie niebawem ze 2 sztuki na moj bloczek, reszty raczej nie zamierzam zmieniac, nie dawno akurat powsadzalem hiflow NK12 od DD gdzie sie da i mi to spokojnie wystarcza :) tylko na grafie zostaly 2 szt prostych SM10/13 od kulansa i w zwiazku z tym tygon 9,5/12,7 ktory to wlasnie chce czyms zastapic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Pytanie do kolegów czy ktoś posiada złączki Fesera 10/16?? Nie mogę znaleźć dokładnych wymiarów tych złączek. Nie wiem czy będą pasowały do D-teka v1 cpu i gpu :/ A z wężem DD byłby to bardzo ładny kpl. ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Pytanie do kolegów czy ktoś posiada złączki Fesera 10/16?? Nie mogę znaleźć dokładnych wymiarów tych złączek. Nie wiem czy będą pasowały do D-teka v1 cpu i gpu :/ A z wężem DD byłby to bardzo ładny kpl. ^^ Nie wejdą :cry: tylko 10/13 z szybkozłączek i te są bardzo blisko siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Nie wejdą :cry: tylko 10/13 z szybkozłączek i te są bardzo blisko siebie.jak blisko? moze jednak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 (edytowane) jak blisko? moze jednak... Na tyle blisko że 10/13 ocierają lekko o siebie, ale wchodzą. NP: 10/13 na blok EK-NB S-MAX wchodzą i zostaje między nimi około 2mm przerwy 10/16 Już nie wchodzą na ten sam blok. Edytowane 22 Listopada 2008 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Na tyle blisko że 10/13 ocierają lekko o siebie, ale wchodzą. NP: 10/13 na blok EK-NB S-MAX wchodzą i zostaje między nimi około 2mm przerwy 10/16 Już nie wchodzą na ten sam blok. aha... czyli marzenie o 10/16 prysnelo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 aha... czyli marzenie o 10/16 prysnelo... Niestety... :sad: sam o nich myślałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Niestety... :sad: sam o nich myślałem.mysle nad wymiana zlaczek w ukladzie, no i sie zastanawiam pomiedzy DD PerfectSeal NK14 - wtedy Tygon 11,2/15,9, albo na skrecane i wezyk pozostaje bez zmian (Feser 10/13). Ktore zlaczki sa lepsze - Feser czy Koolance? chcialbym rowniez wiedziec dlaczego tak uwazacie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 nk14 i 11.2mm to dość trudny temat ;> Już lepiej coś z pokroju nk12 hig flow typu d-tek swiftech na ten wąż. Koolance czy feser - obie złączki są bdb tu już kwestia gustu co Ci sie podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 mysle nad wymiana zlaczek w ukladzie, no i sie zastanawiam pomiedzy DD PerfectSeal NK14 - wtedy Tygon 11,2/15,9, albo na skrecane i wezyk pozostaje bez zmian (Feser 10/13). Ktore zlaczki sa lepsze - Feser czy Koolance? chcialbym rowniez wiedziec dlaczego tak uwazacie :) DD PerfectSeal NK14 ogólnie spoko złączki ale nie polecam. Bez zacisków na wąż można nabawić się wycieków i sam tego doświadczyłem :blink: polecam właśnie koolance lub F1, kwestia gustu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 nk14 i 11.2mm to dość trudny temat ;> Już lepiej coś z pokroju nk12 hig flow typu d-tek swiftech na ten wąż. Koolance czy feser - obie złączki są bdb tu już kwestia gustu co Ci sie podoba. czy ja wiem czy trudny... D-tek hi-flow ma 14mm w najszerszym punkcie i przechodzi przy wezu 10/13. co prawda trzeba sie troche nagimnastykowac, ale da rade. swifa nie bardzo chcem, bo nie ma wyzlobienia pod oring, i jakos brzydko wyglada, a d-tekowych nie moge nigdzie znalezc, a placic 2x tyle za paczke zamawiajac zza granicy, jakos nie bardzo chce. DD PerfectSeal NK14 ogólnie spoko złączki ale nie polecam. Bez zacisków na wąż można nabawić się wycieków i sam tego doświadczyłem :blink: polecam właśnie koolance lub F1, kwestia gustu :wink:a pisza ze wycieki na tej zlaczce to zadkosc... hmm... pewnie wciagne feserki, bo zawsze to troche taniej, a do tego sa 45* wiec moga sie przydac :) martwi mnie tylko jak to bedzie wygladac, ze wszedzie beda szybkozlaczki fesera, a na grafie choinki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 DD PerfectSeal NK14 ogólnie spoko złączki ale nie polecam. Bez zacisków na wąż można nabawić się wycieków i sam tego doświadczyłem :blink: polecam właśnie koolance lub F1, kwestia gustu :wink:miałem tą złączkę na Tygonie 1/2ID i bez prolemu ale ten wąż jest specyficzny, czytaj lepiący się co do 10/16 F1 ... to może z kątówką 45 :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 miałem tą złączkę na Tygonie 1/2ID i bez prolemu ale ten wąż jest specyficzny, czytaj lepiący się co do 10/16 F1 ... to może z kątówką 45 :unsure: ale 45 to tylko 10/13 mamy... zostaloby tylko kombinowanie z 45 koolansem, ale nie wiem czy by do siebie pasowaly, a do tego zbyt duzy koszt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 ale 45 to tylko 10/13 mamy... zostaloby tylko kombinowanie z 45 koolansem, ale nie wiem czy by do siebie pasowaly, a do tego zbyt duzy koszt.możesz kombinować z BP i ich 45 ... fajnie wygląda :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 możesz kombinować z BP i ich 45 ... fajnie wygląda :rolleyes:no tak, tylko u nas nie dostane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) ale 45 to tylko 10/13 mamy... zostaloby tylko kombinowanie z 45 koolansem, ale nie wiem czy by do siebie pasowaly, a do tego zbyt duzy koszt. Poza tym Koolance 45 mają wewnętrzną średnicę tylko 6mm czyli kupa B-) zostają jedynie 45 BP mam 3 i są świetne :D Edytowane 23 Listopada 2008 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Poza tym Koolance 45 mają wewnętrzną średnicę tylko 6mm czyli kupa B-) zostają jedynie 45 BP mam 3 i są świetne :Dno świetne ... piękne te 45 ale 90 to miód malina :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Jaką max. średnicę zewnętrzną mają złączki Bitspower 10/13 , może ktoś zmierzyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...