Morwin Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) Mam pytanko co może być nie tak gdy połączyłem dwa dyski w macierz RAID 0 i transfer wzrósł nieznacznie tylko o 7MB Płyta ASRock K7VT4aPro z kontrolerem RAID (wiem ze lipna) Proc Sempron 2400 1GB RAM 2 x Seagate 320 GB, RAID 0 ( SATA 1) no i screen HD Tach Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez Morwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) Winowajcą jest słaby kontroler raid na płycie. Też kiedyś przerabiałem macierze Raid0 na słabych płytach typu ( budżetowy Asus 8an ) i wyniki były na podobnym poziomie jak u ciebie. Proponuje w takim wypadku, jak zależy Tobie na wydajności, to pozostaje tylko kupić zewnętrzny jakiś kontroler oparty na np: sprawdzonym chipsecie Intel, lub jak jeszcze nie masz danych na dysku to powrót do normalnych macierzy bez raidu. Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez Kolos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morwin Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 No to się zawiodłem, bede lecial w tej konfiguracji a moze niedlugo zmienie cala platforme w tym porzadna plyte z dobrym kontrolerem :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...