kwasior500 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 na obiektyw dostał się pokaźnych rozmiarów paproch i nie mam pomysłu jak go stamtąd "wykurzyć". Jest na tyle uciążliwy, że widać go na zdjęciach... :/ Aparat to kompakcik Szajsung S85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Rozkręcić i sprężonym powietrzem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 to właśnie ten "wkurzacz". ale przy słońcu to wszystko widać, nawet te ryski na obiektywie :D [ale one już nie wpływają na jakość zdjęć] później spróbuję go rozkręcić bo na razie nie ma czym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Rozkręcić i sprężonym powietrzem. Oszalałeś ? ;) Ja bym nie brał się za rozkręcanie obiektywów. Lepiej oddaj do serwisu. :] Bo jak rozkręciesz i nie złożysz to już raczej tego Ci nie zrobią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Ja rozkręciłem tak że był prześwit włożyłem rurkę i wydmuchałem dziadostwo ;) ale to z starego analogowego Zenita, jeszcze gdzieś leży w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) ale to z starego analogowego Zenita, jeszcze gdzieś leży w domu. :rolleyes: Lepiej oddaj do serwisu. :]Aparat ma gwarancję, tyle że ciężko będzie go wysłać do Niemiec ;] Może paproch po jakimś czasie sam się podda? :D Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 W ramach gwarancji nikt ci szkłą nie wyczyści, oddaj to odpłatnie do czyszczenia. Kolega próbował rozbierać swojego plastikowego 50 1,8 Canona wg jakiegoś opisu który znalazł w internecie, szkło wylądowało w koszu na śmieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 To ja nie wiem jak ten kolego to robił, ponieważ ostatnio rozbierałem dokładnie taki sam obiektyw i to bez żadnych opisów i po złożeniu z powrotem działa normalnie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOCHAM SYNTHOL Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Jesli sie boisz, nie warto ryzykowac. Oddaj go do przeczyszczenia, to sa groszowe sprawy, nie powinienes zaplacic wiecej niz 20zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 na razie, tak jak wcześniej przypuszczałem, dał za wygraną :D opadł nisko, że nie przeszkadza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...